Pretraživanje

Završno uredenje djecjeg igrališta na Presici

Srijeda, 26. Lipnja 2013. - 7:23

Nakon dovršetka gradevinskih radova na novom djecjem igralištu u Presici, završno uredenje izveli su oni koji to igralište i koriste: djeca iz djecjeg vrtica "Pjerina Verbanac" Stari grad Labin i djeca iz Presike uz svesrdnu podršku i pomoc svojih roditelja.

U sklopu igrališta posadeno je više razlicitih trajnica mediteranskog bilja: lavandi, timijana, ružmarina, oleandri, cuvarkuca. Nakon ove hvale vrijedne akcije,  radovi su zgotovljeni i igralište je predano najmladima, kojima je i namijenjeno.

Nakon dovršetka radova, druženje se nastavilo u obližnjoj pizzeriji, cime se ideja zajednickog druženja djece i roditelja u potpunosti i ostvarila.

Da podsjetimo, ideja za izgradnju djecjeg igrališta u Presici nastala je nakon razgovora sa žiteljima naselja Presika a na inicijativu MO Labin Gornji. Voditelj projekta, ujedno predsjednik Mjesnog odbora Labin Valter Glavicic  kandidirao je projekt pod nazivom" Homo si skupa na ariju" na natjecaj "Zaklade za civilno društvo" te je projekt podržan sa deset tisuca kuna. Ostatak financijskih sredstava osiguran je iz proracuna Grada Labina.

U suradnji sa Odjelom za komunalne djelatnosti Grada Labina, definirana je parcela te se pocetkom ožujka krenulo sa radovima. Izgradene su prilazne stepenice do igrališta,postavljene ljuljacke, klackalice, opružne njihaljke, vratila, stol sa klupicama za odmor. Radove je izvelo KP "1.maj" Labin.

Ostatak financijskih sredstava osiguran je  iz proracuna Grada Labina.