Pretraživanje

Završeno prvenstvo JK Kvarner 2012.: David Medancic pobjednik

Ponedjeljak, 27. Kolovoza 2012. - 9:01

Borba za prvo mjesto i velik broj clanova, roditelja i djece prisutnih na dodjeli priznanja i nagrada obilježili su završni dan Prvenstva Jedrilicarskog kluba Kvarner.

Po laganom burinu, od svega 8 cv koji je u zadnjem plovu pao na svega 5 cv, uspješno su održana 4 plova. Od samog pocetka na samom vrhu izmjenjivala su se vodstva plov za plovom, kako bi na kraju nakon odbacivanja najlošijeg plasmana "za dlaku" uspješniji bio David Medancic koji je osvojio Prvenstvo Jedrilicarskog kluba Kvarner za klasu Optimist. Drugo mjesto sa istim brojem bodova no odbacenim lošijim plasmanom osvojio je Leon Kalac i trece Paola Miletic. U konkurenciji polaznika ovoljetne Škole jedrenja i rekreativaca pobjedu je odnijela Korina Cvijanovic, drugo mjesto osvojio je Marko Šumberac i trece Fran Diminic. Potpune rezultate možete pogledati u nastavku.

Naime, nakon kvalifikacija koje su trajale skoro tri tjedna za vrijeme kojih je po grupama održano 12 plovova i u kojima je sudjelovalo 29 najmladih jedrilicara i jedrilicarki na startnoj liniji današnjih plovova za odlicja bilo je njih 17 najuspješnijih.

"Ove smo godine ocekivali u Klubu nešto veci broj djece nego ranijih godina medutim ovo je stvarno super, kroz cijelo ljeto u Klubu je jedrilo oko 40-tak djece što nas jako veseli i nadamo se da ce neki od njih nastaviti jedriti kroz cijelu godinu i prikljuciti se našim natjecateljima", komentirao je predsjednik kluba ?ulijano Kos.