Pretraživanje

Završeni prvi Dani umjetnosti u organizaciji Savjeta mladih Grada Labina (fotogalerija)

Utorak, 31. Kolovoza 2010. - 6:31

U labinskoj starogradskoj jezgri u srijedu 25. kolovoza održan je najavni koncert Kocanog orkestra iz Makedonije festivalskog projekta Art Days – Dani umjetnosti. Tako je poznati koncertni trg kod špine pretvoren u jezgru balkanske glazbe i dobrih vibracija, koje su ispunjavale zidine. Gotovo cetverosatno veselje za mlade i starije, oznacilo je tako neslužbeni pocetak labinskih Dana umjetnosti.

Festival se nastavio u cetvrtak otvaranjem izložbi slika, skulptura, ilustracija, nakita i haiku poezije Art show off te interaktivnim performansom "Umjetnost na djelu" kojeg su priredili Jelena Batelic, Mario Gigovic i Ivona Kiršic. Cure su u najlonskim kreacijama modne i tekstilne dizajnerice Jelene Batelic šetale starogradskim ulicama a prolaznicima je nuden kist i boje za slobodno crtanje po njima cime se porucilo da svatko može biti umjetnik te da umjetnost svako shvaca ponaosob. Ovaj performance naišao je na velik odaziv naših sugradana ali i turista te mališana koji su uživali crtkarajuci modele. Dan je završio dvosatnim koncertom kod špine rock benda Cotton Fields.

Petak je bio namijenjen prvenstveno plesu. Održana je radionica Capoeire od strane Capoeira kluba Rijeka na kojem je prisustvovalo 30-ak sudionika i koji su po završetku radionice vještine pokazali na središnjem trgu u starom gradu na sveopce veselje svih prisutnih uz glazbu, ples i borilacke vještine. Vecer se nastavila sa freestyle nogometom, UCB crew-om i breakdanceom te plesnom skupinom Art Dance.

Subota je oznacila završetak 1. labinskih dana umjetnosti uz radionicu žongliranja lopticama i izradom aplikacija od balona (voditelja Tadije Dovode) koje su se poklanjale najmladima, bilo je tu maceva, cvjetova, pudlica i raznoraznih maštarija te poi radionica (voditeljice Jelene Batelic). Kiša je, nažalost, u finalu uplela prste pa je otkazan koncert dva rijecka demo-benda. "Organizatori se zahvaljuju svim spozorima bez kojih ovaj festival umjetnosti ne bi bio moguc: Radio Labin, Vinicola P&V, Pizzeria Napoli, Vinogradi San Marino, Labinska tiskara, Soundcode, Agencija Sidro, Auto Vlacic." Dani umjetnosti dali su priliku prvenstveno mladim stvaraocima da dokažu svoj kreativni potencijal jer naposljetku Labin i slovi za grad umjetnika.

Povezane vijesti:

Dani umjetnosti zapocinju veceras koncertom Kocanog orkestra

Prijave za prve labinske Dane umjetnosti - Art Days u organizaciji Savjeta mladih Grada Labina