Pretraživanje

Započinje još jedan Labin Jazz Festival

Srijeda, 05. Srpnja 2023. - 0:00

Ovoga četvrtka, 6. srpnja, u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike, započinje još jedan trodnevni "festival unutar festivala", Labin Jazz festival. Otvara ga jedan od najrenomiranijih domaćih jazz glazbenika i autora, legendarni Elvis Stanić, koji će nam se predstaviti u jednoj novoj i do sada u Labinu neviđenoj formaciji - dolazi u pratnji French Touch Accordion Tria, a gitaru kao glavni instrument ovaj puta mijenja harmonika. Koncert počinje u 21:30 na dobro poznatoj lokaciji Špine u labinskom starom gradu.

Na istom mjestu i u isto vrijeme idući dan, u petak 7. srpnja, očekuju nas dva koncerta. Iz susjedne Slovenije dolazi "Just friends" Quartet, koji njeguje autohtoni američki jazz zvuk 50-ih godina, te svira poznate jazz standarde tog doba. Nakon njih, oko 23 sata, na pozornicu se penje pulski Leon Brenko Trio, s jednim malo suvremenijim pristupom klasičnom jazz izričaju.

Treći dan, u subotu 8. srpnja, također na Špini od 21:30 sati, ovogodišnji Labin Jazz festival svojim nastupom zatvara mladi autorski Dino Ivelja Quartet, koji je nedavno objavio svoj sjajni album prvijenac. Napominjemo kako je ulaz na sve koncerte Jazz festivala, kao i na sva događanja u sklopu Labin Art Republike, besplatan.