Pretraživanje

Zapocele radionice „Otpad –bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“

Petak, 02. Listopada 2015. - 7:26

Edukacijske radionice kao dio projekta pod nazivom "Otpoad - bogatstvo koje ne smijemo odbaciti", koju provodi udruga Put zapocete u travnju u svim cetvrtim razredima osnovnih škola u Labinu i Raši nastavlja se u rujnu u šestim razredima i vrticima.

Cilj projekta je probuditi kod djece ekološku svijest i ukazati na važnost izbjegavanja stvaranja otpada, vrednovanja i recikliranja. Ucenici osnovnih škola sudjelovati ce u izradi prigodnih letaka u sklopu likovnih radionica, održavati ce se edukativna predavanja te ce se organizirati posjet komunalnom poduzecu 1. MAJ d.o.o. Labin.

Nositelji  projekta edukacije su Grad Labin i Opcina Raša koji su u suradnji s komunalnim poduzecem 1. MAJ d.o.o. Labin i udrugom Put kao partnerima u projektu, osmislili projekt i aplicirali za sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja obrazovnih, istraživackih i razvojnih studija u podrucju zaštite okoliša i prirode. Fond za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost sufinancira spomenuti projekt sa 40% . Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je podizanje svijesti o zaštiti okoliša i održivom gospodarenju otpadom stanovnika te potaknuti gradane, a prije svega djecu, na selektivno prikupljanje otpada.

Prvi su na red došli ucenici 6.b razreda Osnovne škole Ivo Lola Ribar, koji su sa zanimanjem i iznimno velikom suradnjom i dijalogom pratili predavanje na temu nacina prikupljanja otpada na teritoriju Labinštine koje provodi i organizira 1.MAJ d.o.o. Cilj predavanja je upoznati djecu s razlozima odvojenog prikupljanja otpada te mogucnostima koje imaju u mjestu stanovanja da i oni doprinesu smanjenju kolicine otpada koje završava na Deponiju. Predavanja sa ostalim razredima u ostalim školama odvijati ce se prema dogovoru sa nastavnicima.