Pretraživanje

Video performans "Vrijeme mirovanja" veceras u Narodnom muzeju Labin

Četvrtak, 03. Rujna 2015. - 10:33

Veceras ce se u Narodnom muzeju Labin s pocetkom u 20.00 sati održati video performans Vrijeme mirovanja u kojem autor i izvodac Nataša Stanic Mann pozira pred kamerom te proizvodi svojevrstan živi autoportret. Promatrac  se poziva da u skladu sa svojim iskustvom sudjeluje u procesu stvaranja portreta koji ne nastaje na platnu vec svatko ponaosob ima priliku stvoriti portret u vlastitim mislima.

Poput meditacije u kojoj se pokušavamo izdici iznad misli, transcendirati svijest i stopiti se u Jednom, Vrijeme mirovanja nastoji minimalizirati izraz i prodrijeti u bit onoga što u umjetnosti pokrece, navodi na razmišljanje, što je cini izazovnom i nepredvidivom. Projekt je ostvaren u suradnji Narodnog muzeja Labin i Studia Lila.

Nataša Stanic Mann bavi se kazalištem i performansom. Diplomirala je glumu u Yorkshireu na školi ARTTS International te fizicko kazalište i modernu mimu na Internacionalnoj školi za korporalnu mimu u Londonu. Osnovala je Studio Lila i pokrenula Festival za vizualno kazalište Labin cija je umjetnicka voditeljica. Suradivala je s mnogim domacim i stranim umjetnicima i skupinama - Denis Licul, Vilim Matula, Ivana Peranic, Žak Valenta, Jorge Correa Bethencourt, Filomena Campus, Erika Cuk, Takatsuna Mukai, SDNA, Theatralia. Živi i radi u Ujedinjenom Kraljevstvu i Hrvatskoj.


Prilozi