Pretraživanje

Uz trajno osvjetljenje Šohta, večeras i 3D maping na Trgu labinskih rudara

Utorak, 02. Ožujka 2021. - 0:00

Niz audiovizualnih atrakcija koje su se posljednjih dana u večernjim satima mogle doživjeti u šetnji centrom Labina i tako dale nesvakidašnju i suvremenu uvertiru u obilježavanje 100. obljetnice Labinske republike, večeras će upotpuniti dvije vjerojatno najatraktivnije.

Svi već znamo da će naš čelični div, simbol labinskog rudarstva, obnovljeni Šoht zasjati u trajnom osvjetljenju, koje je osmislio pulski kreativac Dean Skira, a postavila labinska Elektra. Paljenje trajne rasvjete očekuje se nekoliko minuta iza 19 sati, a potom slijedi još jedno svjetlosno – ali i zvučno – iznenađenje.

Naime, kula na Trgu labinskih rudara, od 19:21 do 20:21 sat biti će prekrivena animacijama poznatih kreativaca iz pulske Visualie, kroz posebno za ovu priliku animiranu priču o potlačenim labinskim rudarima koji su zajedništvom i borbom ostvarili svoja prava i slobodu. Ovaj originalni i prigodni 3D maping biti će ponovljen još tri puta kroz vrijeme obilježavanja Labinske republike, u subotu 6., 13. i 20. ožujka, također od 19:21 do 20:21 sat – vrijeme koje simbolično obilježava rudarski ustanak (1921.) i njegovu obljetnicu (2021.).