Pretraživanje

Udruzi za mlade Alfa Albona nagrada za društvenu inovaciju

Petak, 22. Studenog 2013. - 12:50

Nacionalna zaklada obilježila je 19. studenog u Laubi - Kuci za ljude i umjetnost u Zagrebu 10-godišnjicu osnutka i sustavne podrške razvoju civilnoga društva te Europsku godinu gradana. Programu pod nazivom Aktivni u zajednici nazocilo je tristotinjak predstavnika udruga, predstavnika institucija davatelja financijskih podrški, vladinih institucija, predstavnika stranih vlada i institucija, predstavnika organizacija civilnoga društva te predstavnika jedinica lokalne i podrucne (regionalne) samouprave.

Tim povodom dodijeljene su i 4 nagrade za društvene inovacije odnosno za najinovativnije prijedloge kvalitetnih i provedivih društvenih inovacija pod nazivom „I=d2a“. Dobitnik jedne od društvenih inovacija za 2013. godinu je i Udruga za mlade Alfa Albona s projektom „Zgrada društvenog poduzetništva“.

Projekt "Zgrada društvenog poduzetništva" obuhvaca prenamjenu bivšeg ucenickog doma RIŠ u polivalentni centar koji funkcionira po svim principima društvenog poduzetništva sa ciljem zapošljavanja mladih visokoobrazovanih ljudi i osoba sa invaliditetom, promocije društvene revizije i poduzetništva, jacanje turistickih kapaciteta kroz osnivanje hostela za mlade s 60-tak ležajeva rasporedenih u 4-krevetne i 6-krevetne sobe i ukljucenim dodatnim sadržajima namijenjenim mladim i aktivnim gostima, od polivalentne dvorane sa 100 sjedecih mjesta za organizaciju edukacija, konferencija i seminara,  Startup inkubatora pod nazivom „Istra Smart Point” gdje bi mladi nezavisni profesionalci iz Labina i cijele Istre razvijali svoje poslovne ideje, co-working prostora, prostorija namijenjenih neprofitnim udrugama, do Info centra za mlade Istarske županije.