Pretraživanje

Udruzi LZG odobrena sredstva za nastavak projekta „MOST – Moja mobilna starost“

Srijeda, 09. Veljače 2022. - 0:00

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je udruzi Labin Zdravi grad nastavak projekta „MOST – Moja mobilna starost“ i u 2022. godini. Naime, projekt je dvogodišnji, a započeo 1. siječnja 2021. godine i provodi se u suradnji s udrugom „Dodir nade“ te Gradom Labinom i općinama Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedjelja, Istarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Labin.

Odobreni iznos za 2022. godinu je jednak prošlogodišnjem i iznosi 123.000,00 kuna. Ugovor je potpisan od strane ministarstva i udruge te je isplaćen prvi dio sredstava (50%) za provedbu projekta.

Navedenim projektom osigurava se rad administratorice projekta, vozačice u projektu i provođenje usluge organiziranja i dostave obroka, nabave živežnih namirnica, nabave lijekova, uputnica, recepata i drugih potrepština i obavljanje njege i pomoći u kući za starije i nemoćne osobe za cijelu Labinštinu. Korisnik plaća samo cijenu proizvoda ili usluge (obroka, namirnica, lijekova, i dr.) dok je prijevoz besplatan.

Podsjetimo da je sjedište udruge u zgradi Porezne uprave u Labinu, Rudarska 1, a kontakt telefon za usluge je 0992622653 (obroci, namirnice, lijekovi) i 0955242871 (njega i pomoć u kući) te mail centarplus65labin@gmail.com.

Projekt pruža i mogućnost volontiranja te se su svi zainteresirani volonteri dobrodošli i pozivamo ih da se jave na gore navedene kontakte.