Pretraživanje

Udruženje obrtnika Labin proslavilo 50 godina djelovanja

Petak, 15. Studenog 2019. - 0:00

Jučer je u Sportskom centru Franko Mileta održana svečanost povodom obilježavanja 50 godina djelovanja Udruženja obrtnika Labin. Na svečanosti, nakon intoniranja himne, prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja obrtnika Labin, Elvis Diminić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te zamjenik gradonačelnika Grada Labina, Zoran Rajković.

„Pripala mi je čast biti prvi među jednakima, s mojim kolegicama i kolegama organizirali smo bogat edukativni program koristan za širu zajednicu, kroz niz edukacija informirali i potaknuli članove na dodatno obrazovanje kako bi bili spremniji za izazove u poslovanju. Usmjerili smo se ka djeci i mladima, na promociju obrtništva i obrtničkih zanimanja. I dvjema školama poklonili 3D printere. U tom smjeru i dalje ćemo djelovati. UOL ima 677 članova, ali ta brojka stalno raste i pokazuje da je obrtništvo najvitalniji, najžilaviji i vrlo prilagodljiv dio gospodarstva i generator razvoja lokalne zajednice.“ Naglasio je Elvis Diminić, predsjednik UOL

„Labinština se uspješno transformirala u područje koje svoj razvoj bazira na obrtništvu i malom poduzetništvu. Obrtnici su pokazali svu svoju sposobnost u prilagodbi i diversifikaciji djelatnosti pokazujući time da nikada nije dobro ovisiti isključivo o jednoj vrsti djelatnosti . To ne bi bilo moguće bez razumijevanja županijskih, gradskih i općinskih institucija, i njihovih potpora, od stipendija, preko natječaja za gradske prostore, do sufinanciranja putem poduzetničkih kredita. Vi ste prepoznali da je obrtništvo i malo poduzetništvo pokretač gospodarstva ne samo na području Labinštine, nego Istarske županije kao i Hrvatske,“ rekao je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Labina, Zoran Rajković naglasio je kako je rast i razvoj ove zajednice vezan je uz vrijedne ruke i izvanredne vještine obrtnika. „I danas u vremenu digitalizacije i mnogobrojne administracije, vaša snaga je u djelovanju vas kao zajednice, kroz Udruženje obrtnika Labin.“ zaključio je Rajković.

U ime Hrvatske obrtničke komore (HOK), predsjednik Dragutin Ranogajec, izrazio je veliku radost što prisustvuje proslavi prvih 50 godina UOL „Mi obrtnici ne želimo ništa posebno, želimo samo jedan zakonodavni okvir unutar kojega bi mogli nesmetano raditi, plasirati svoje proizvode i naplatiti ih. Zalažemo se za majstorske ispite, kako bi otvorili svoje radionice i na mlade prenijeli sve svoje znanje i njih naučili da budu pravi majstori“, rekao je Ranogajec.

Jučerašnja svečanost bila je prigoda za nagraditi obrte koji djeluju 40-49 godina, 50 i više godina, obrtnike koji su 40 i više godina vlasnici djelatnosti, ali i najuspješnijeg mladog obrtnika.

 
OBRTI SA STAŽEM 40 -49 g

ISTRA Rabac, vl. Đevair Beljulji

AUTOPLUS Labin, vl. Dorijan Brubnjak

BBar Labin, vl. Miroslav Budanko

TRGO-ISTRA, Labin, vl. Edi Grubišić

MALVINA Raša, vl. Tina Mauro

RAPČANKA Rabac, vl. Vanja Miletić

GVERINO Plomin, vl. Gverino Mrzlić

ENI Potpićan, vl. Sanja Santaleza

VANILIJA Rabac, vl. Saliji Neset

GALERIJA ALVONA, Vl. Toni Šaina

AUTO-VLAČIĆ Labin, vl. Đani Vlačić

 

AKTIVNI OBRTNICI SA STAŽEM 40 i +

DORY Labin, vl. Dorjana Gobo

FORMARMO Labin, vl. Flavijano Škopac

 
OBRTI sa stažem od 50 i + godina

LOLA Rabac, vl. Nerminka Bečiri

ASTERIX Labin, vl. Suzana Dragovina

DORINA Plomin, vl. Loris Knapić

PORAT Plomin Luka, vl. Serđo Kos

OROSHI Labin, vl. Robert Oroshi

POSEBNA PRIZNANJA

 Najuspješniji mladi obrtnik

Lloyds Design Studio, vl. DOMAGOJ OSTOVIĆ

Dobitnici nagrade za 2019 Central Europian Startup Award -Best Software Development Partner

 Najaktivniji obrtnik

ĐANI BUBIĆ

 Predsjednik s posebnim zaslugama

ARDUINO GOLJA