Pretraživanje

Udruženim snagama za 3. Kolo Giant MTB zimske lige Istre i Kvarnera

Četvrtak, 21. Studenog 2019. - 0:00

Nadolazeće nam kolo koje je spojilo BBK Istra bike Labin i Bike Center Rabac je po mnogočemu specifično. Baza 3. kola će se pozicionirati ispred Bike centra Rabac koji je već vrlo dobro poznat na ovom području, a i mnogo šire u biciklističkom svijetu putem Valamara i njihove gostoljubivosti ali i angažiranosti u smjeru kreiranja ovog cijelog područja kao bike destinacije. U neposrednoj blizini bike centra se nalazi i atraktivni Bike Park Rabac čije će se uređene bike staze dobrim dijelom koristiti za ovo atraktivno kolo. Pravo je ovo mjesto za sve biciklističke početnike ali i naprednije aktivnije bicikliste koje želimo da bolje upoznate.

Staza kojom se vozi je naravno kružna u dužini kruga od 4700 m te je označena strelicama i trakama na mjestima promjena smjera. Staza se u startu početnim dijelom vozi po asfaltu a zatim prelazi na makadamsko parkiralište te se dalje nastavlja usponima i spustovima u sklopu uređenih biciklističkih staza bike parka. Za S dječju utrku (kategorija U7M i U11W) planirana je posebno složena staza s dužinom kruga od 350 m kao i za dječju XL utrku (kategorije U9 i U11 za dečke) s dužinom kruga od 650 m.

Prijave na licu mjesta počinju od 10:00 sati i traju do 11.30 h isključivo za ovo kolo radi dislociranih startova dječjih utrka pa stoga sve zainteresirane natjecatelje molim da dođu na vrijeme da ne bi propustili sve informacije pa i startove samih utrka. Za povoljniju kotizaciju od 50.00 kn potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_3kolo_prijave jer će inače na dan utrke prijava iznositi 70.00 kn. Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Trajanje pojedinih utrka ovisi o konfiguraciji terena tako da dječje utrke mogu trajati u rasponu 5 do 15 minuta dok će odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa sve do sat i deset dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali manji broj krugova nego stariji natjecatelji. Napomenimo da na glavnoj utrci zvono zvoni natjecateljima kada krenu u zadnji krug!

Start dječje utrke se može očekivati od 12:00 h dok se start glavne utrke očekuje od 12:26 h. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca. Nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrjepa te se nakon okrijepe pristupa proglašenjima najbržih gdje će se proglasiti i medaljom označiti svi najbolji po kategorijama Zimske lige Istre i Kvarnera.

GIANT Hrvatska je i na ovome kolu s nama gdje daruje najsretnije natjecatelje svojim poklon bonovima a pored Gianta uz nas je od ove sezone i brand First In The Raw koji nam na svako kolo donosi #zdravizalogaj u obliku sirovih orašasto-voćnih pločica.

Više o GIANT MTB zimskoj ligi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati u njoj možete saznati na FB stranici http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/ gdje možete pronaći mnoštvo informacija u svezi utrka pa tako i ove utrke trećega kola. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim eventima a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera http://www.prijavim.se.

Od 10:00 do 14:30 za sav promet biti će zatvorena dionica ceste od ulaznih rampi na Girandelu do hotelskog kompleksa Valamara Bellevue, makadamski putevi Prohaska - Golubijera, Girandella - Golubijera, Rabac - Kosi.

U nedjelju,  24.11.2019. svratite u Rabac na 3. kolo Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera.