Pretraživanje

Ucenici ponovno u školskim klupama

Ponedjeljak, 14. Siječnja 2013. - 11:41

Ucenici labinskih osnovnih škola nakon božicno-novogodišnjih blagdana danas su ponovno sjeli u školske klupe. Nakon tri tjedna odmora nastavljaju s nastavnim planovima i programima za drugo polugodište.

U okviru svojih mogucnosti, Grad Labin radi na kontinuiranom stvaranju uvjeta za kvalitetan rad u labinskim osnovnim školama. Tako se iz proracuna Grada Labina financira sedam produženih boravaka u kojima boravi oko 150 djece. U 2012. godini u tu svrhu izdvojeno je 710 tisuca kuna, a isti iznos planiran je i u 2013. godini.

U proteklom razdoblju dovršeni su radovi na montaži 90 m zaštitne ograde sa ogradnim zidicem ispred Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, podrucne škole Kature, za što je utrošeno oko 52.000 kuna bez PDV-a, od cega je 5.000 kuna donirao Mjesni odbor Kature. Takoder, na Osnovnoj školi Matije Vlacica zamijenjen je preostali dio stolarije ukupne vrijednosti 55.500 kuna. Važno je spomenuti da je izradeno idejno rješenje za izgradnju djecjeg igrališta koje ce povezivati Centar „Lice Faraguna“ s Osnovnom školom Matije Vlacica a koje su sami ucenici nazvali „Igralište radosti“. Pocetak radova na izgradnji igrališta predviden je za veljacu.

S pocetkom drugog polugodišta policija poziva vozace, ali i sve druge sudionike u prometu, na povecani oprez, posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima školama. Policijski djelatnici pojacano u vrijeme pocetka i završetka nastave kontroliraju promet na prilaznim cestama i raskrižjima uz škole.