Pretraživanje

U subotu praktični dio edukacije o podizanju vinograda

Srijeda, 08. Ožujka 2017. - 0:00

U ponedjeljak 07.ožujka 2017. godine u organizaciji LAG-a „Istočna Istra“ uspješno je održana edukacija sa sljedećim temama:

1. Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa;
2. Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice.

O podizanju vinograda od cijepa do grožđa govorili su inženjer agronomije Branko Franković i student mediteranske poljoprivrede Piero Glavičić, a zatim je o mogućnostima financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice izlagao Goran Zečić, direktor tvrtke Core Consulting iz Zagreba.

Održana je i panel rasprava na kojoj su svoja iskustva o podizanju vinograda, bavljenju vinarstvom i vinogradarstvom, povlačenju sredstava iz EU fondova, zainteresiranosti mladih i procedurama za prijavu projekata prenijeli vinari Miljenko Vretenar, Goran Baćac, Lari Juričić, Piero Licul te rukovoditelj podružnice Savjetodavne službe Istarske županije, Miran Gortan.

U subotu, 11.ožujka 2017.godine održati će se praktični dio podizanja vinograda u obiteljskom vinogradu studenta mediteranske poljoprivrede Piera Glavičića, na adresi: Kranjci Dol 36, Labin s početkom u 11:00h.

Zbog bolje organizacije mole se svi zainteresirani da prijavu za praktični dio edukacije izvrše na telefon 052/851-173; 099 357 6998 ili na e-mail: info@lag- istocnaistra.hr do petka 10.ožujka 2017. godine do 14h.