Pretraživanje

U subotu Fešta Grada Labina

Četvrtak, 16. Kolovoza 2012. - 13:42

Centralni dogadaj ovogodišnje Fešte Grada Labina na Titovom trgu u subotu 18. kolovoza 2012. godine biti ce koncert Marijan Bana i Diktatora te grupe TBF.

Više od dvadeset godina Ban je medu najpoznatijim i najslušanijim domacim autorima i pjevacima. Bezvremenski hitovi poput 'Morska vila', 'Ruzinavi brod', 'Mojoj lijepoj' ili 'Sa’ mi je ža', neosporni su dokaz njegove bogate karijere i velikog glazbenog znacaja. Pratnja Marijanu Banu na nastupima je peteroclana grupa Diktatori, sastavljena od vrhunskih mladih glazbenika.

The Beat Fleet (TBF) su splitski i kako stvari stoje najveci hrvatski vokalno instrumentalni hip hop sastav. Nabrojiti sve hitove TBF-a bilo bi previše, kao i nagrade koje su dobili doma i u susjednim državama. Briljantni tekstovi Aleksandra Antica, fantasticne vokalne sposobnosti Mladena Badovinca upotpunjene back to back repanjem i semplanjem Luke Barbica i Aleksandra Antica cine ovaj trojac nepogrešivim odabirom hip hopa u hrvata i šire, sve zacinjeno odlicnim bendom i svirkom koja u pozadini spaja rock i hip hop na najljepši nacin.

U bogatom programu velike gradske fešte nastupit ce i Gradski orkestar pod ravnanjem dirigenta Franka Ružica i Labinske mažoretkinje, koje vode Ilona Buric i Viktorija Jurkic. Program na pozornici otvoriti ce djecji pjevacki zbor Mornica pod vodstvom Sandre Korolije, a zatim solisti iz djecjeg zbora Minicantanti po izboru voditeljice Sabrine Stemberge Vidak.

Glazba nece nedostajala ni kod Špine gdje ce publiku zabavljati grupe One Possible Option iz Rijeke i Sane iz Zagreba. Na Šetalištu San Marco posjetitelji ce moci uživati u glazbi za sve generacije, na Starom trgu pjevati ce klapa Labin, te uz bogatu gastronomsku ponudu labinskih ugostitelja i otvorene galerije i izložbe na otvorenom, gradska fešta u Starom gradu jamstvo je dobre zabave za sve posjetitelje.