Pretraživanje

U SŠMB-u održano međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE

Ponedjeljak, 05. Prosinca 2016. - 0:00

Međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju održalo se 30. studenoga 2016. u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Skupu je prisustvovalo 13 nastavnika, GLOBE voditelja iz osnovnih i srednjih škola Istarske i Primorsko-goranske županije i to iz: OŠ R.K. Jeretov iz Opatije, OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, OŠ Veli Vrh iz Pule, Srednje škole iz Buzeta, Prirodoslovne i grafičke škole iz Rijeke,  te nastavnici, GLOBE voditelji iz škole domaćina - Čeda Perko, ujedno i voditeljica MŽSV-a, Karmen Diminić Milevoj i Olivera Tadić.
Teme stručnog skupa bile su:
1. Izvješće i diseminacija iskustva i radnih materijala sa stručnog skupa za voditelje Programa GLOBE na temu istraživačkog učenja i učeničkih istraživačkih projekata održanog u Karlovcu 6. i 7. studenog 2016.
2. Kriteriji za vrednovanje rada škola na međužupanijskim smotrama GLOBE škola Hrvatske - rasprava o prijedlogu promjena
3. Pretraživanje/preuzimanje i grafički/tablični prikaz podataka iz GLOBE baze koristeći: aplikaciju - "vizualizator" na: http://vis.globe.gov/GLOBE/   i napredni alat Advanced Data Access Tool (ADAT) na: http://datasearch.globe.gov  – radionica.