Pretraživanje

U petak košarkaško druženje osoba u invalidskim kolicima

Srijeda, 14. Rujna 2016. - 0:00

Europski tjedan mobilnosti kao i svake godine započinje 16. rujna. Ove godine započinje košarkaškim druženjem osoba u invalidskim kolicima. Ekipa iz Labina i ekipa iz Pazina odmjerit će snage na košarkaškog igralištu Kature u 17,00 sati, a u slučaju kiše u dvorani Osnovne škole Matije Vlačića. Košarkaškom druženju za osobe u invalidskim kolicima pridružit će se i Košarkaški klub Rudar iz Labina. Osim toga, 16. rujna održat će se mnogobrojne aktivnosti u dječjim vrtićima i osnovnim školama kao i Centru Liče Faraguna s naglaskom na kretanje, uređenje i zaštitu okoliša, obilježavanje međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača.

S udrugom za mlade Alfa Albona provest će se akcija Lov na blago. Djeca će rješavanjem pitalica o gradu Labinu otkrivati lokacije gdje se nalaze skriveni predmeti. Naglasak je na fizičkoj aktivnosti i kretanju, ali na edukativan način jer će djeca naučiti o određenim povijesnim znamenitostima Grada Labina. Djeca će u lovu sudjelovati u ekipama od maksimalno pet članova. Broj sudionika je ograničen pa se zainteresirani moraju što prije javiti na mail: atavic@gmail.com, na broj telefona 098 966 0698 ili putem inboxa na facebook profilu Alfa Albone. Lov na blago počet će ispod gradske lože, a trajat će od 17 do 19 sati.

Za zainteresirane građane u 17,00 sati održava se i prezentacija studije programa energetske učinkovitosti u prometu u Gradskoj knjižnici Labin, a u večernjim satima u Rapcu Kangoo jumps maraton i salsa latino party. U petak započinje i nagradni foto natječaj za sve građane koji traje do 22. rujna 2016., a u tom periodu potrebno je fotografirati najbolji događaj, aktivnost, osobu u Europskom tjednu mobilnosti i glasovima građana osvojiti jednu od nagrada za najbolju fotografiju. Rok za dostavu fotografija je 28. rujna.