Pretraživanje

U Labinu zapocinje projekt Lokalni volonterski centar

Nedjelja, 03. Studenog 2013. - 13:33

«Reagiraj – volontiraj» slogan je projekta «Lokalni volonterski centar Labin» kojeg provodi Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji s Gradom Labinom. Na tiskovnoj konferenciji u cetvrtak projekt su predstavile Jelena Batelic i Renata Kiršic iz udruge Alfa Albona.

Projekt je usmjeren na promociju i širenje vrijednosti volonterskog rada, razvoj i provodenje kvalitetnog i organiziranog rada s volonterima u lokalnoj zajednici te informiranje gradana o volonterizmu. Glavna tri cilja projekta su aktivnosti usmjerene na informiranje javnosti, izobrazbu gradana, volontera i organizatora volontera te promociju vrijednosti volontiranja. Programom predvidene medijska i promotivna kampanja, okrugli stolovi i radionice, prezentacije primjera dobrih praksi, edukacija volontera i volonterski sajam.

Ispred Grada Labina podršku projektu dala je zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan. Izrazila je zadovoljstvo što je grad partner u ovom programu te navela kako se kroz projekte Labin – zdravi grad i Centar za starije +65 te zapošljavanje za strucno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u gradskoj upravi, takoder potice volonterski rad. "Volonteri podižu kvalitetu života u našem gradu. Pomažuci drugome osjecamo se ispunjeno jer dobar je osjecaj ciniti dobro", rekla je Eni Modrušan.