Pretraživanje

U Labinu pocinje s radom prometni redar

Utorak, 21. Kolovoza 2012. - 7:00

Na jucer održanoj konferenciji za medije javnost je upoznata sa uvodenjem prometnog redarstva u službu Grada Labina. Kako bi stao na kraj nepropisno parkiranim vozilima, Grad Labin je odlucio ustrojiti prometno redarstvo što je u skladu sa Zakonom o sigurnosti na cestama. Naime, zaposlen je službenik  koji je edukacijom pri Ministarstvu unutarnjih poslova osposobljen za obavljanje poslova prometnog redara, a to su nadzor i premještaj nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila i poslovi upravljanja prometom.

Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika naglasio je kako cilj prometnog redarstva nije kažnjavanje vec upozoravanje nesavjesnih vozaca i olakšavanje sudionicima u prometu nesmetano odvijanje prometa, te na taj nacin reguliranje prometa u gradu. Na terenu ce se pokušati, prvih tjedan dana putem upozorenja, a onda uz novcane kazne, dovesti u red promet u mirovanju na podrucju grada, rekao je gradonacelnik.

Nacelnik Policijske postaje Labin, Elvis Zahtila izrazio je zadovoljstvo uvodenjem prometnog redarstva buduci da ce prometni redar biti desna ruka u prometu policiji, posebice na lokacijama na kojima se stvaraju vece prometne gužve. U prvim ce danima rada policija pružiti pomoc prometnom redaru.

Prometnom redaru izdana je službena iskaznica, a izradena je i odora u skladu s Pravilnikom o odori službenika Jedinica lokalne samouprave koji obavlja poslove nadzora i premještaja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila i poslove upravljanja prometom („Narodne novine“, broj 34/08).