Pretraživanje

U Gradskoj knjižnici Labin održan prijem za najuspješnije učenike

Utorak, 13. Lipnja 2017. - 0:00

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada i pročelnica odjela za proračun, financije i društvene djelatnosti Marija Kadoić Balaško u Gradskoj su knjižnici Labin danas održali tradicionalni prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore iz Osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednje škole Mate Blažine, Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra „Liče Faraguna“. Prijemu su prisustvovali učenici koji su tijekom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama, i to prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama.

Gradonačelnik Valter Glavičić čestitao je učenicima na postignutim uspjesima i ostvarenim rezultatima. „Naše najveće bogatstvo su naša djeca, a jedna od najvažnijih stvari što se može postići u životu je znanje. Spojem ove dvije stvari dolazimo do izvanrednih rezultata koje ste vi postigli i na tome vam čestitam.“  Svim srednjoškolcima koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje poželio je uspjeh prilikom upisa na željene fakultete, a ostalima zahvalio što predstavljaju grad u najboljem svjetlu.

Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Labina istaknula je kako je znanje moć i kako se upornim radom postižu uspješni rezultati. Zahvalila se i mentorima na uloženom trudu te ravnateljima na podršci.

Prigodnim knjigama darivano je 150 učenika, kao i njihovih mentora i ravnatelja. Grad će kao i ranijih godina za sve nagrađene organizirati i besplatni jednodnevni izlet. U ime nagrađenih zahvalili su se ravnatelji osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, centra „Liče Faraguna“, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana  i Srednje škole Mate Blažine.