Pretraživanje

Tratincice skupile rekordan broj plasticnih vrecica

Četvrtak, 05. Lipnja 2014. - 12:32

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvecene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

U proteklih cetrdesetak godina ova manifestacija je izrasla u jedan od najjacih mehanizama kojima Ujedinjeni narodi podižu svijest ljudi širom našeg planeta o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša medu goruce probleme današnjice i poticu ih da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za ocuvanje planeta poimajuci da je uloga lokalnih zajednica kljucna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije buducnosti za sve.

Danas je u Djecjem vrticu "Pjerina Verbanac" proglašenjem pobjednika u sakupljanju plasticnih vrecica obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

U suradnji s Labin – Zdravim gradom i Komunalnim poduzecem 1.Maj iz Labina djeca Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ Labin iz Centralnog vrtica i podrucnih odjeljenja Stari grad, Jaslice, Vinež i Rabac cijele su godine s roditeljima skupljali plasticne vrecice u cilju selektivnog sakupljanja otpada i ekološkog zbrinjavanja. Ukupno je sakupljeno 147 638 vrecica.

Skupina „Tratincice" uvjerljivo je sakupila najviše vrecica i to rekordnih  62 432 vrecice. Grad Labin nagradio je djecu skupine „Tratincice“ placanjem autobusa za izlet po njihovoj želji, a komunalno poduzece podijelilo je svakoj skupini prigodne poklone u vidu slikovnica i likovnog materijala za potrebe djece.