Pretraživanje

Tjedan u znaku izložbi i koncerata

Ponedjeljak, 11. Kolovoza 2014. - 14:53

Šest je tjedana Labin Art Republike za nama. Gotovo da možemo reci da su «proletjeli», raznoliki i svaki ispunjen posebnim dogadanjima. Ona redovna nastavljaju se i u ovom, sedmom tjednu, a zapocinju u ponedjeljak 11. kolovoza u 19,00 sati, šetnjom kroz otvorene ateliere labinskih likovnih umjetnika.

Ovoga tjedna koncert ciklusa Klasicno ljeto održava se u utorak 12. kolovoza. Valentin Smoljaninov i Andrej Misik na glasovirima cine «Duo Ukraine», a nastupaju u Crkvi Rodenja Blažene djevice Marije u labinskom starom gradu  s pocetkom u 21,00 sat. Iste veceri održava se i redovni Nocni razgled starog grada, uz strucno vodenje na cak šest jezika. Kao i svakog utorka, polazak je u 21,30 sati ispred Turistickog info ureda na Titovom trgu.

U srijedu 13. kolovoza otvara se i posljednja od tri «ljetne» izložbe u Gradskoj galeriji Labin. Kroz iduca tri tjedna posjetitelji ce imati priliku razgledati radove labinske umjetnice Anesse Alagic Negri.

Labinska glazbenica, kantautorica i scenska umjetnica Elis Lovric ovaj cetvrtak 14. kolovoza gostuje u svome gradu, na popularnoj «Špini», gdje ce izvesti glazbeno-scensku predstavu «Kolarici». Nadahnuta poezijom i prozom labinske pjesnikinje Zdenke Viškovic Vukic, ova glazbeno-scenska kolajna približava dijalekt, autohtoni melos i tradicijske vrijednosti današnjem vremenu kroz suvremeni pristup kojime je prožet cijeli nadahnuti nastup Elis Lovric i njezinog malog glazbenog kolektiva. Predsava pocinje u 21,30 sati a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Nešto ranije, u 20,00 sati, u labinskoj Gradskoj loži otvara se 18. Labinski uzlet likovnosti, cije ce izložbe biti postavljene i u crkvci Sv. Stjepana.

U subotu 16. kolovoza obilježava se Noc grada Labina, koja kao i svake godine donosi pregršt zabavnih dogadanja na nekoliko lokacija u starom gradu, a cija ce kulminacija svakako biti vecernji koncert na Titovom trgu, na kojem nastupaju jedan od najboljih pjevaca i autora hrvatske rock scene Damir Urban, te ponajbolji istarski cover sastav, popularni The Night Express.