Pretraživanje

The Orange Strips zatvorio Labin Art Republiku

Petak, 31. Kolovoza 2012. - 11:53

Sinoc se, koncertom labinskog benda The Orange Strips,  službeno zatvorila  dvomjesecna manifestacija Labin Art Republika. Stripsi su svirkom svojih hitova dobrano ugrijali atmosferu na popularnoj ljetnoj pozornici „Kod špine“. Bend je 2002. godine osnovao pjevac i tekstopisac Valdet Luboteni, a od konca 2003. djeluje u neizmijenjenom sastavu. U prvih nekoliko godina demo statusa polako ali sigurno dobivaju sve više pažnje, prvo na lokalnoj, a uskoro i na hrvatskoj nezavisnoj sceni. Konstantnom koncertnom aktivnošcu, sve cešcim pojavljivanjem u medijima i redovitim izdavanjem demo materijala od statusa “decki koji obecavaju” postaju respektabilan i etablirani indie rock bend, što su sinoc i pokazali labinskoj publici.

U sklopu festivala TransArt 2012. "L.A.E. FOREWER" – sinoc je takoder izvedena laserska instalacija "L.A.E. FOREWER", osmišljena od strane L.A.E.  tima i lokalne umjetnicke formacije Metal Guru. Podsjetimo, ovogodišnji Transart 2012. - Istarski medunarodni transdisciplinarni umjetnicki festival i laboratorij ove se godine održava pod geslom "L.A.E. Forewer", a sve u povodu 20. obljetnice djelovanja ove umjetnicke udruge.

Labin Art Republika je u protekla dva mjeseca ugostila više od 100 izvodaca, što dramskih,  glazbenih i likovnih programa, a imala je i tri festivala – Labin Jazz Republiku, Festival Stand up komedije Panc Labin te još uvijek aktualni Festival Transart 2012. „LAE FOREWER“. Gledano u brojkama, Labin Art Republika producirala je ukupno 40 dana programa.