Pretraživanje

Svecano otvorenje 5. olimpijade osnovnih škola Labinštine

Ponedjeljak, 22. Travnja 2013. - 6:14

U petak, 19. travnja 2013. godine svecano je otvorena 5. Olimpijada OŠ Labinštine. Popraceni navijanjem punih tribina, u svecanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 ucenika iz šest osnovnih škola. Sportaše su nastupom popratile labinske mažoretkinje.

Prije službenog otvorenja, urucene su zahvalnice Gradu Labinu i okolnim opcinama kao dugogodišnjim pokroviteljima, te svim sponzorima koji prate ovu Olimpijadu od njenih samih pocetaka. Ucenicima i okupljenima obratio se gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika, tajnik Saveza sportova Istarske županije  Dario Koraca te clan Izvršnog odbora Saveza sportova Grada Labina Patrik Frankovic koji je i službeno otvorio 5. Olimpijadu.

Prvog dana održalo se natjecanje u rukometu za djevojcice i polufinala u rukometu za djecake.

Najbolja je kod djevojcica bila OŠ „Ivo Lola Ribar“ koja je pobjedila u obje utakmice, a srebro su osvojile ucenice iz OŠ Matije Vlacica. Cure iz Potpicna (OŠ Vladimira Nazora) ipak još nisu dorasle Labinjankama, pa su sa dva poraza zauzele trece mjesto.

Rezultati djevojcice:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora   17 : 5

OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlacica     4 :10

OŠ Matije Vlacica – OŠ Ivo Lola Ribar   3 : 7

Održana su i polufinala za djecake. Finale su izborile dvije labinske škole, mada oni iz Matije Vlacica puno teže od ocekivanog. Školu iz Cepica sa 12 golova predvodio je jedna od najvecih nada labinskog rukometa Anthony Jurman, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. OŠ Ivo Lola Ribar bez vecih problema svladala je školu iz Potpicna. Finale i utakmica za 3. mjesto na rasporedu su 06. svibnja.

Rezultati polufinale djecaci:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora    15 : 6

OŠ Matije Vlacica – OŠ Ivan Goran Kovacic  16 :15

Natjecanja se nastavljaju u ponedjeljak, a na rasporedu je odbojka za djecake u dvorani OŠ Matije Vlacica.