Pretraživanje

Svečano otvorena Škola rukometa „Kovarići“

Ponedjeljak, 21. Listopada 2019. - 0:00

U Sportskom centru Franko Mileta u petak se i službenim potpisom između predsjednika ŽRK Rudar i RK Rudan Labin, Igora Miletića i Patrika Frankovića i službeno otvorila labinska škola rukometa.   Veliki je to trenutak za daljnji razvoj rukometa u Labinu, tim više što je za voditeljicu rukometne škole izabrana proslavljena rukometašica Adriana Prosenjak.

Na svečanosti kojoj je prisustvovalo i 160 mladih rukometaša, polaznika škole rukometa, prisutne je svojim dolaskom počastio i najveći rukometaš svih vremena, Ivano Balić koji je u svom kratkom govoru naglasio zadovoljstvo ovolikim brojem djece koji se aktivno uključuju u bavljenje sportom.

„Prije dvije godine bili smo na istom mjestu i bili smo ponosni da imamo novu dvoranu i da smo stvorili sve uvjete za bavljenje rukometom u Labinu. Bili smo puni nade da ćemo iz ove dvorane iznjedriti novog Valnera, Frana, Evelinu, Adrianu. Danas kad sam vidio na ovom parketu 160 rukometaša i rukometašica znam da smo ispunili svoj cilj. Zahvalio bih roditeljima koji svoju djecu voze na treninge i prate na natjecanjima. Zahvalio bih se i trenerima koji svoje znanje prenose na ovu djecu. Na tribini vidim puno poznatih lica, rukometaša, profesora, i to je podrška i garancija da će ovaj projekt uspjeti. Veseli me da su labinski ženski i muški rukometni klubovi bili zreli, stavili glave skupa i osnovali Školu rukometa. To će garantirati puno bolju organizaciju. Posebno raduje što će imati Adrianu Prosenjak u školi. I za kraj – Rudar živi vječno i siguran sam da ćemo svake subote biti u dvorani na utakmicama!“, u svom je govoru naglasio gradonačelnik Valter Glavičić.

Labinska škola rukometa po imenom „Kovarići“ okuplja ekipu mladih trenera pod vodstvo Adriane Prosenjak, a zanimljiv logo djelo je tvrtke LLodyds Design iz Labina,  na kojem su mali rukometaš Srećko i rukometašica Luce zajedno u kovarskom vagonu s rukometnom loptom u rukama.

 
kovarići1.jpg (1.88 MB) kovarići2.jpg (2.24 MB)
kovarići3.jpg (2.72 MB) kovarići4.jpg (3.12 MB)