Pretraživanje

Sutra zapocinju konzultacije s gradanima o izradi proracuna za 2016.

Ponedjeljak, 05. Listopada 2015. - 11:55

S ciljem aktivnog ukljucivanja gradana u proces donošenja gradskog proracuna, Grad Labin i ove godine provodi konzultacije u svrhu transparentnog raspolaganja proracunskim sredstvima i ukljucivanja gradana u donošenje odluka. Stoga ce u izradi Proracuna Grada Labina za 2016. biti maksimalno ukljuceni gradani Grada Labina. Gradani ce imati prilike dati svoje prijedloge za Proracun, a u fazi utvrdivanja i uoci donošenja na Gradskom vijecu svoja dodatna mišljenja i komentare. U utorak, 6. listopada 2015. godine stoga krecu javne rasprave po mjesnim odborima Grada Labina na kojima ce gradani moci dati svoje prijedloge.

Konzultacije sa Gradanima održat ce se prema sljedecem rasporedu:

06. LISTOPAD 2015. (UTORAK)
MJESNI ODBOR KAPELICA od 16,30 sati – Velika vijecnica Grada Labina
MJESNI ODBOR VINEŽ od 19,00 sati – Prostorije Doma Rike Milevoj Vinež

07. LISTOPAD 2015. (SRIJEDA)

MJESNI ODBOR RABAC od 18,00 sati – Klub umirovljenika Rabac


12. LISTOPAD 2015. (PONEDJELJAK)
MJESNI ODBOR RIPENDA od 16,30 sati – Restoran Markus Ripenda
MJESNI ODBOR LABIN DONJI od 19,00 sati – Osnovna škola Matije Vlacica

14. LISTOPAD 2015. (SRIJEDA)
MJESNI ODBOR LABIN GORNJI od 16,30 sati – Velika vijecnica Grada Labina
MJESNI ODBOR LABIN KATURE od 19,00 sati – Klub umirovljenika Kature

Gradani svoje prijedloge od 6. listopada do 14. listopada 2015. mogu dostaviti i putem e-pošte na proracun@labin.hr. Paralelno sa slanjem Predsjedniku Gradskog vijeca za sjednicu vijeca, utvrdeni prijedlog Proracuna bit ce objavljen za e-raspravu na gradskom portalu i facebooku Gradonacelnika.

Osim toga, gradanima je uz racune za komunalne naknade u travnju na adrese oko 4.000 kucanstava dostavljena brošura Proracun u malom za 2015. kroz koju se željelo približili transparentnost financiranja investicija i projekata iz gradskog proracuna. Željelo se na jednostavan i razumljiv nacin prikazati priljev financijskih sredstava u zajednicki novcanik, ali i odljev sredstava, odnosno ulaganja u zajednicku imovinu. Uz brošuru svaki je primjerak sadržavao i besplatnu dopisnicu putem koje su gradani bili u mogucnosti dostaviti svoje prijedloge.

Pozivamo sve gradane da se ukljuce i sudjeluju u javnim raspravama za njihov mjesni odbor!