Pretraživanje

Sutra zapocinje 5. Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Četvrtak, 18. Travnja 2013. - 13:28

U prostorijama Grada Labina danas je održana konferencija za medije kojom je najavljena jubilarna 5. Olimpijada osnovnih škola Labinštine koja ce se u Labinu održavati od 19. travnja do 7. svibnja 2013. godine. U organizaciji Saveza sportova Grada Labina, a u suradnji sa Gradom Labinom kao glavnim pokroviteljem i opcinama Kršan, Sv.Nedelja, Raša i Pican kao supokroviteljim, manifestacija se održava cak tri tjedna.

Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika, kao i proteklih pet godina, pozdravlja ovu sportsku manifestaciju za koju je Grad Labin osigurao sredstva u svom proracunu. „Želja nam je da animirati djecu i mlade da se druže i ukljuce u olimpijske aktivnosti i odredene navike zamijene aktivnim bavljenjem sportom, a cime se potice takmicarski duh i zajedništvo i razvija djetetova svijest o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima“, naglasio je gradonacelnik Tulio Demetlika.

Siniša Verbanac, tajnik Saveza sportova Grada Labina, najavio je program Olimpijade. Uz sudjelovanje šest osnovnih škola s Labinštine (Matije Vlacica Labin, „Ivo Lola Ribar“ Labin, „Vladimir Nazor“ Potpican, „Ivan Batelic“ Raša, „Vitomir Širola Pajo“ Nedešcina i „Ivan Goran Kovacic“ Cepic) u jedanaest sportova, u tradicionalnim vještinama za djevojcice i djecake kao što su rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis, atletika i mali nogomet, natjecat ce se preko 400 sportaša i sportašica, a ovogodišnja novina je mali rukomet.

Prvog dana uprilicuje se otvaranje Olimpijade obilježeno svecanim defileom svih natjecatelja u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažine. Sljedeca tri tjedna odvijaju se natjecanja u raznim sportovima na raznim lokacijama u Labinu kao što su gradski stadion, dvorana SŠ Mate Blažine, dvorana OŠ Matije Vlacica, dvorana OŠ "Ivo Lola Ribar" te na igralištu u Potpicnu. Takoder, nastavlja se s 12. po redu olimpijskim festivalom djecjih vrtica koji ce se održati 3. svibnja. Završne aktivnosti ovogodišnje Olimpijade održat ce se 6. i 7. svibnja na Gradskom stadionu u popodnevnim satima kako bi se Olimpijada što više približila široj javnosti, gradanima Grada Labina i Labinštine, te roditeljima sportaša i sportašica.

Natjecateljima osnovnih škola, kao i svake godine, biti ce osigurane majice u boji i sa nazivom škole za što je osigurano sponzorstvo tvrtke ITV-a Murexin, Most Raša. U svakoj disciplini najboljima su osigurane medalje, kao i na pravoj olimpijadi (zlato, srebro, bronca), a dodjeljuje se i pehar za fair play. Takoder, svim natjecateljima osigurana je marenda na dan koji se natjecu kao i voda tijekom utakmica. U suradnji s projektom Labin Zdravi grad organizirat ce se i nastupi radionica Labin Zdravog grada.

Predstavnica ITV-a Murexin Lenka Vidas naglasila je kako ce ITV Murexin i u buduce podržavati ovakve i slicne manifestacije koje ukljucuju djecu i mlade, uce ih pozitivnim stavovima naspram sportu i natjecateljskim aktivnostima a posebice fer-playu.

Ciljevi koji se postižu provedbom predložene inicijative su pobudivanje što veceg interesa za sport kod djece u školama, ukljucivanje što više djece u sportske aktivnosti i druženje, omogucavanje sportskim klubovima da na jednom mjestu vide mlade talente i njihove afinitete prema odredenom sportu, usadivanje sportskog razmišljanja, važnosti bavljenja sportom, natjecateljskog karaktera i fair playa.

Uz glavnog sponzora ITV Murexin, koji osiguarava dio majica za natjecatelje, tu su još i pizzeria „Napoli“ koja osigurava oko 700 marendi za natjecatelje tokom cijele manifestacije, autoprijevoznik "Autotrans“ koji osigurava besplatan prijevoz svim školama do mjesta gdje se pojedini sportovi održavaju, „Jamnica“ d.o.o. koja osigurava vodu za natjecatelje tijekom utakmica te „Jedinstvo d.o.o.“ koje osigurava sokove za natjecatelje. Olimpijada se odvija pod pokroviteljstvom Grada Labina i Opcina Raša, Sveta Nedjelja, Kršan i Pican, te Saveza sportova Istarske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora. Na sva natjecanja ulaz je besplatan.


Prilozi