Pretraživanje

Sutra otvaranje 3. Olimpijade osnovnih škola Labinšcine

Četvrtak, 05. Svibnja 2011. - 11:55

Danas je u Maloj vijecnici Grada Labina održana konferencija za medije povodom sutrašnjeg otvorenja 3. Olimpijade osnovnih škola Labinštine.

Tajnik Saveza sportova Grada Labina i glavni organizator Olimpijade Siniša Verbanac nije krio zadovoljstvo što je ovaj projekt prerastao u prepoznatljivo sportsko natjecanje i izvan granica Labinštine. Za razliku od prošle godine kada je kiša u mnogome zasmetala odvijanju natjecanja,  ove se godine organizator nada kako ce vremenske prilike omoguciti da se natjecanja održavaju i u drugim opcinama. Naime, predvideno je da se košarka igra u Potpicnu  a nogomet u Nedešcini.

Natjecanja ce se održati u slijedecim sportovima: mali nogomet – djecaci, rukomet – djecaci i djevojcice, košarka – djecaci, odbojka – djecaci i djevojcice, stolni tenis – djecaci i djevojcice, atletika – djecaci i djevojcice te atletika za mlade razrede. Na 3. Olimpijadi osnovnih škola sudjelovati ce preko 400 natjecatelja iz 6 osnovnih škola sa podrucja Labinštine.

Više od 400 školskih „olimpijaca“

 

 

Održavanje ove sportske manifestacije za školsku djecu ima za cilj pobuditi interes za sport kod djece u školama i njihovo ukljucivanje u sportske aktivnosti, usadivanje sportskog razmišljanja, važnosti bavljenja sportom, natjecateljskog karaktera i fair playa a sportskim klubovima da na jednom mjestu vide mlade talente i njihove afinitete prema odredenom sportu.

Glavni pokrovitelj Olimpijade je Grad Labin, a supokrovitelji opcine Labinštine i Savez sportova Istarske županije.

 

Glavni sponzor je „ITV Murexin“. „Pizzeria Napoli“ osigurava marende za sve sudionike, „Autotrans“ prijevoz a „Jamnica“ vodu za natjecatelje.

Od ove godine u projekt je ukljucen Savjet mladih Grada Labina ciji ce clanovi pomoci Savezu sportova u organizaciji natjecanja i popratnim sadržajima.

Svecano otvorenje održati ce se sutra 06. svibnja 2011. godine u 10,30 u dvorani Srednje škole Mate Blažine.


Prilozi