Pretraživanje

Stipendije

Labin danas > Obrazovanje > Stipendije

stipendije-labin-2021-wide.jpg (627 KB)

Dualni model stipendiranja Grada Labina po prvi puta dijeli deficitarna zanimanja na ona koja su tražena u lokalnom gospodarstvu i ona za kojima potrebu ima lokalni javni sektor.Cilj uvođenja novog modela stipendiranja je omogućiti da financijske poticaje za školovanje dobiju upravo oni srednjoškolci i studenti koji se obrazuju za zanimanja koja su najtraženija na lokalnom tržištu rada, kako bi se čim više usmjerili u programe koji im jamče zapošljavanje i ostanak u svom gradu.1. Otvoreni trajni poziv poduzetnicima za uključivanje u stipendiranje deficitarnih zanimanja u lokalnom gospodarstvu Poduzetnici i obrtnici na ovaj će način moći stipendirati učenike i studente koji najviše odgovaraju profilu njihovih tvrtki, odnosno ciljano ona zvanja koja će im u skoroj budućnosti biti najpotrebnija. Grad Labin sudjeluje u stipendiranju kao partner te poduzetnicima i obrtnicima pokriva do 50% ukupnog iznosa stipendija, za najviše 4 učenika i studenta godišnje. Poziv je otvoren trajno ili do iskorištenja proračunski planiranih sredstava, a više informacija zainteresirani gospodarstvenici mogu pronaći na ovom linku ili se o natječaju informirati u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU fondove Grada Labina, na e-mail patricija.terkovic@labin.hr ili broj telefona 052/ 866-817.

Po prvi se puta ciljano stipendiraju mlade osobe iz Labina koje se školuju za deficitarna zanimanja u gospodarstvu Labinštine, ali i mladi iz drugih dijelova države koji će se ugovorno vezati za lokalnog gospodarstvenika ili obrtnika, davatelja stipendije.
Stipendisti će ovako dobiti i mogućnost obavljanja stručne prakse, te imati priliku svoj prvi radni odnos zasnovati upravo na lokalnom području, u tvrtkama koje su ih stipendirale i pratile kroz završne godine njihovog obrazovanja. Uz to, odlična vijest za stipendiste i roditelje je ta da se minimalni mjesečni iznos stipendije udvostručuje, te on po ovom modelu iznosi 1.500 kn mjesečno za studente i 1.100 kn mjesečno za srednjoškolce.

U prvoj godini novog modela stipendiranja, Grad Labin kroz javni poziv sufinancira ukupno 15 stipendija - i to najmanje 10 stipendija izravno poduzetnicima, te još do 5 stipendija namijenjenih onima koji se školuju za strukovna zanimanja i obrtnička zvanja, kroz partnerstvo s lokalnim Udruženjem obrtnika. Bitno je napomenuti da se za ove nove i uvećane stipendije mogu natjecati i postojeći stipendisti Grada Labina, ukoliko tvrtke ili obrti koji kroz Javni poziv dobiju sufinanciranje iskažu interes za stipendiranje njihovog programa školovanja.

LINK na otvoreni trajni poziv i dokumentaciju
2. Natječaj za stipendiranje učenika i studenata pri programima od osobitog javnog interesa za Grad LabinNatječaj za stipendiranje učenika i studenata pri programima od osobitog javnog interesa za Grad Labin, odnosno onih koji se školuju za deficitarna zanimanja u javnom sektoru, objavljen je u petak 1. listopada 2021., a putem njega Grad Labin stipendirat će dodatnih 25 učenika i studenata. Stipendisti koji su po prethodnim natječajima ostvarili pravo na gradsku stipendiju, te s Gradom Labinom imaju potpisan ugovor, imaju na izbor zadržati svoju postojeću stipendiju ili se natjecati za onu po novom modelu, ukoliko se njihov program nađe na popisu deficitarnih zanimanja, koji se također objavljuje uz novi Natječaj.

Detalje Natječaja i svu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećim linkovima:

1. Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj-studijskoj godini 2021-2022..pdf (322 KB)
2. Obrazac prijave na natječaj.docx (18 KB)
3. Izjava o osobnim podacima.docx (23 KB)
4. Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata pri programima od osobitog javnog interesa za Grad Labin.pdf (408 KB)
5. Odluka o visini i broju stipendija.pdf (80 KB)
6. Odluka o bodovanju deficitarnih škola i studija.pdf (67 KB)
7. Odluka o bodovanju pristiglih zahtjeva.pdf (147 KB)
8. Odluka o bodovanju posebnih socijalnih kriterija.pdf (56 KB)Gradonačelnik Grada Labina imenovao je i Povjerenstvo za stipendije za šk./ak. godinu 2021./2022.:

Grad Labin - Povjerenstvo za stipendije 2021.pdf (122 KB)
Natječajna dokumentacija iz školske / akademske godine 2020./2021.:

Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2020./2021. godini
Odluka o bodovanju deficitarnih studija u školskoj/studijskoj 2020./2021. godini

Odluka o visini i broju stipendija u školskoj/studijskoj 2020./2021. godini
Prijedlog bodovnih listi za dodjelu stipendija Grada Labina u 2020./2021. godini

Konačne rang liste za dodjelu stipendija Grada Labina u 2020./2021. godini

Arhiva stipendije 2019./2020.
Arhiva stipendije 2018./2019.

Arhiva stipendije 2017./2018.
Arhiva stipendije 2016./2017.


Kontakt osoba:

Savjetnica za društvene djelatnosti
Vesna Blažina
Tel.: +385 52 866 815
e-mail: vesna.blazina@labin.hr

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA - NOVI MODEL STIPENDIRANJA (link)

ZANIMLJIVO
Trazim.jpg (7 KB)
Facebook stranica „Tražim stipendiju“
Na ovoj stranici
možete pronaći sve relevantne obavijesti o raspisanim stipendijama u Republici Hrvatskoj
Prilozi


;