Pretraživanje

Srednja škola za čistu peticu

Petak, 19. Siječnja 2018. - 0:00Kako je i najavljeno, Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja za područje srednjoškolskog obrazovanja  posjetio je danas Srednju školu Mate Blažine i razgovarao s ravnateljem prof. Čedomirom Ružićem, gradonačelnikom Valterom Glavičićem te zamjenicom Federikom Mohorović Čekada. Od strane osnivača škole, prisutni su bili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan te viši stručni suradnik za upravljanje investicijama Bojan Memić.

Čedomir Ružić zahvalio se pomoćniku ministrice na dolasku te pohvalio napore koje ulaže u dio strukovnog školstva. Naglasio je zadovoljstvo početkom razgovora o postanku srednje škole Centrom izvrsnosti što Labin i zaslužuje. Uz podršku lokalne zajednice i Županije kao osnivača vjeruje kako će Labin i dalje biti izvor koji će „proizvoditi“ vrhunske mlade ljude  spremne za izazove koje nosi današnje tržište rada.

Nakon razgovora i obilaska škole pomoćnik ministrice izjavio je kako Ministarstvo ima sredstva i projekte koje žele podijeliti školama zajedno s njihovim osnivačima kako bi na tržište dolazila potrebna radna snaga. Naglasio je da su stoga u obilasku škola na području naše županije pa tako i srednje škole Mate Blažine kako bi provjerili kapacitet škole te razgovarali s ravnateljem, profesorima, učenicima, gradonačelnikom i predstavnicima županije. Što se tiče Srednje škole Mate Blažine, izjavio je kako je škola nakon obnove „Čista petica!“.

„Labin je oduvijek bio centar industrije u Istri i vjerujem da će srednja škola, pogotovo nakon što je ovako kvalitetno obnovljena, postati centar strukovnog obrazovanja gdje će se iz cijele Istre slijevati najkvalitetniji kadrovi iz elektrotehnike i strojarstva. Ovo su prvi razgovori, koji će se nastaviti i u Ministarstvu, te vjerujem kako su i danas napravljeni kvalitetni koraci prema ostvarenju našeg cilja.“ – izjavio je Gradonačelnik

DSC_1768.JPG (5.28 MB) DSC_1778.JPG (6.32 MB)