Pretraživanje

Srednja škola Mate Blažine domacin županijske smotre GLOBE škola

Srijeda, 13. Ožujka 2013. - 8:17

Srednja škola Mate Blažine pocetkom tjedna bila je domacin ovogodišnje medužupanijske smotre GLOBE škola iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini. Smotri se odazvalo 6 škola iz Delnica, Opatije, Fužina, Rijeke i Labin. Dvije su škole Smotri prisustvovale kao škole-gosti, a to su Osnovna škola Sveti Matej iz Viškova i Osnovna škola Vladimir Nazor iz Vrsara.

Rad škole u GLOBE programu predstavljale su troclane ucenicke ekipe koristeci Power Point prezentaciju. Nakon prezentiranja rada ucenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre. Povjerenstvo za srednje škole ciniti ce nastavnici-GLOBE voditelji iz osnovnih škola, a za osnovne škole nastavnici- GLOBE voditelji iz srednjih škola.


Medužupanijska smotra je svojevrsni „filter“ za sudjelovanje na Državnom natjecanju i smotri GLOBE škola jer ce od svih škola u Hrvatskoj koje su aktivno provodile Program GLOBE i sudjelovale na medužupanijskim smotrama u ovoj godini samo 43 moci sudjelovati na državnoj smotri.


Pored ucesnika Smotre, ucenika i njihovih mentora-GLOBE voditelja, koji su aktivno sudjelovali u radu, Smotri je prisustvovala i zamjenica procelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehnicku kulturu istarske županije Doriana Šumberac Jelic.

Nakon službenog dijela prezentacija rada škola u GLOBE programu u protekloj godini, održano je natjecanje mješovitih ucenickih i mentorskih ekipa u poznavanju sadržaja GLOBE programa: atmosfere, hidrologije, pedologije, biometrije.

Najuspješnije se ekipe nagradene prigodnim poklonima.

Ljestvica poretka

1.

Srednja škola Mate Blažine

Labin

90,29

2.

Prirodoslovna i graficka škola

Rijeka

85,49

3.

OŠ R.K. Jeretov

Opatija

72,65

4.

OŠ Ivanke Trohar

Fužine

68,25

5.

OŠ Ivana Gorana Kovacica

Delnice

61,28

6.

Medicinska škola

Rijeka

59,03