Pretraživanje

Srednja škola Mate Blažine dobitnica KA2 Erasmus+ projekta „Green school“

Četvrtak, 22. Listopada 2015. - 8:41

Gimnazijalci, maturanti IV.o razreda, Ilaria Milevoj, Emilia Kanciani, Marino Vocanec i Roberto Diminic ce sa profesoricama Višnjom Šverko i Sandrom Juran sudjelovati od 19. do 23.10. u Torinu na prvom od projektnih susreta u sklopu KA2 Erasmus+ projekta „Green school“, kojeg je ostvarila Srednja škola Mate Blažine, a koji ce trajati dvije godine.

U projekt je ukljuceno još pet srednjih škola iz pet razlicitih zemalja i to iz Italije, koji su nosioci projekta, Njemacke, Španjolske, Madarske i Poljske.

Projekt nosi ime „Zelena škola“ jer ce se temeljiti na ljekovitom bilju i njegovoj primjeni u farmakološkim proizvodima, a jedan od ciljeva projekta je i plasman tih proizvoda na tržište nerazvijenih zemalja u Africi koje oskudijevaju u istom.

Stoga ce ucenici u Torinu imati priliku sudjelovati u izradi galenskih preparata na bazi ljekovitog bilja na Farmaceutskom fakultetu u Torinu te posjetiti Svjetsku izložbu EXPO u Milanu.  Inace, Svjetska izložba EXPO u Milanu održava se  pod motom „Prehrana planeta, energija života“ i na njoj sudjeluje preko 140 zemalja.

Više možete procitati OVDJE

U prilogu je program.


Prilozi