Pretraživanje

Sportska zajednica školama donirala sportsku opremu

Četvrtak, 22. Prosinca 2016. - 0:00

Kao i nakon posljednje dvije Olimpijade i ove je godine Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Labina odlučio sredstva preostala nakon organizacije 9. Olimpijade, a koja su prikupljena donacijama i sponzorstvom, namijeniti za kupovinu sportske opreme za sve škole sudionice.

Tim je povodom svaka škola na Labinštini dobila sportsku opremu u vrijednosti oko 2.000 kuna. Ukupno je utrošeno 14 tisuća kuna. Kupljene su lopte za sve sportove, loptice za bacanje, dresovi-markeri, strunjače, vijače, lopte za pilates, mreže za golove i koševe, oprema za badminton i stolni tenis i slično.

Nova sportska oprema pomoći će školama da se što bolje spreme za jubilarnu 10. Olimpijadu osnovnih škola koja će se održati u listopadu 2017. godine, a Sportska zajednica planira sa ovom praksom nastaviti i slijedećih godina.

Na uručivanju opreme bili su prisutni profesori tjelesnog: Ljubomir Vilić iz OŠ Vladimira Nazora Potpićan i OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić i Ervin Kiršić iz OŠ Matije Vlačića te tajnik Sportske zajednice Siniša Verbanac. Zbog obveza nisu mogli prisustvovati Saša Runko, profesor u OŠ Vitomir Širola Pajo Nedešćina, Loriza Golja iz OŠ Ivo Lola Ribar, Vedran Biočić iz OŠ Matije Vlačića i Ana Blečić iz OŠ Ivana Batelića Raša.

Osim sportske opreme za osnovne škole, Sportska zajednica je centru Liče Faraguna donirala sportske rekvizite u vrijednosti 1.500 kuna.