Pretraživanje

Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

Utorak, 21. Ožujka 2017. - 0:00

Grad Labin i ove će se  godine uključiti će se u najveću globalnu akciju na svijetu - "Sat za planetu Zemlju" (Earth hour), koju desetu godinu zaredom organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode -WWF. Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja!
 
Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama, ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

U Gradu Labinu  "Sat za planetu Zemlju" obilježiti će se na način da će se u subotu, 25. ožujka 2017. godine u 20:30 sati na sat vremena ugasit javna rasvjeta u Podlabinu (cjelokupno područje Mjesnog odbora Labin donji i Mjesnog odbora Kature i dio naselja Marcilnica i Vinež).

Skrećemo pozornost sudionicima u prometu da u tom vremenu posvete veću pozornost u vožnji. Ujedno, pozivamo građane da se uključe u akciju i na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima!