Pretraživanje

Sastanak Radnog tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe u Labinu

Četvrtak, 22. Veljače 2018. - 0:00

Danas je u Maloj vijećnici Grada Labina održan prvi radni sastanak, netom oformljenog Radnog tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe u Labinu. Uz gradonačelnika Valtera Glavičića i zamjenicu Federiku Mohorović Čekada, članovi Tima su: Sandra Čakić Kuhar - zamjenica Župana, Anamarija Lukšić – pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju, dr. Davor Rimac - voditelj labinske ispostave Istarskih domova zdravlja, Blaženka Butorac - ravnateljica Centra za socijalnu skrb Labin, Alda Miletić – vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina (HSU), te Nada Križanac – predsjednica labinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Prezentirani su osnovni podaci o projektu, te sadašnja situacija oko zemljišta i postojećeg upravnog spora koji traje već dulje vrijeme.

Dr. Davor Rimac istaknuo je prednost postojeće lokacije, zbog blizine i lakše komunikacije sa prostorijama Doma zdravlja.

Zamjenica istarskog župana, Sandra Čakić Kuhar, naglasila je kako su istarski gradovi jedini u Republici Hrvatskoj prepoznali potrebu za izgradnjom domova za starije vlastitim sredstvima, budući da u ovom trenutku postoje samo četiri istarska doma u mreži domova socijalne skrbi, i to Raša, Novigrad, Rovinj i Pula (A.Štiglić).

„Uvažavajući sve što je do sada učinjeno, potrebno je hitno analizirati postojeću lokaciju i problem neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te sagledati mogućnosti izgradnje na površini zemljišta koje je Grad Labin već otkupio, ili na alternativnoj lokaciji u vlasništvu Grada.“ – izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

Idući sastanak radnog tima planiran je za početak travnja, a cilj je do kraja ove godine osigurati lokaciju i način izvedbe projekta kako bi se u idućoj 2019. godini ishodovala građevinska dozvola.