Pretraživanje

Ribari trostruko zlatni, prva medalja za Rašu!

Utorak, 12. Studenog 2019. - 0:00

Jučer su se na 12. Olimpijadi OŠL održale završnice u muškom i ženskom rukometu, te malom nogometu. Sve su škole osim Čepića danas imale svoje predstavnike u dvorani, a nakupilo se i navijača na tribinama tako da smo stvarno imali veselo popodne. Ribari su osvojili sva tri zlata, Vlačići srebro (rukomet M) i broncu (rukomet Ž), Nedešćina srebro (rukomet Ž), Potpićan 2 bronce (rukomet M i nogomet), a prvu medalju na ovogodišnjoj Olimpijadi osvojila je i Raša (srebro u nogometu), tako da su sve škole danas mogle zadovoljne kućama.

Krenulo je sa rukometom za dječake. Potpićan je dosta lako pobijedio Rašu za broncu, dok je finale ponudilo odličan i uzbudljiv rukomet. Iako su Ribari bili favoriti, Vlačići odlično kreću te početkom drugog poluvremena i vode 10:6. Međutim onda je proigrao najbolji igrač turnira Ivan Dundara i vidjeli smo veliki preokret. Na kraju su Ribari slavili sa 16:13 i obranili prošlogodišnje zlato.


ZLATO nogomet.jpg (154 KB)

ZLATO rukomet M.jpg (155 KB)


Rukomet M, završnica
za 3. mjesto: OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića 10 : 7
FINALE: OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića 16 : 13

Poredak:
1. OŠ Ivo Lola Ribar - zlato
2. OŠ Matije Vlačića - srebro
3. OŠ Vladimira Nazora – bronca

Nastavilo se sa rukometom za djevojke. Cure iz Vlačića predvođene Lucijom Basanić, rutinski su savladale vršnjakinje iz Potpićna predvođene Lucijom Burul u borbi za broncu. Finale su igrale djevojke iz Nedešćine predvođene Lucijom Golja protiv djevojaka iz Ivo Lola Ribar gdje je glavnu rolu odigrala Nicol Blažina. Odličan otpor pružile su Nedešćanke koje su bile najmlađa ekipa na turniru, na kraju ipak Ivo Lola Ribar odnosi pobjedu sa 9:7.

Rukomet Ž, završnica
za 3. mjesto: OŠ Matije Vlačića – OŠ Vladimira Nazora 16 : 12
FINALE: OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivo Lola Ribar 7 : 9

Poredak:
1. OŠ Ivo Lola Ribar - zlato
2. OŠ Vitomir Širola Pajo – srebro
3. OŠ Matije Vlačića – bronca

I za kraj, mali nogomet. U borbi za broncu gledali smo neizvjesnu utakmicu do samog kraja, tek su u zadnjim minutama Potpićanci postigli drugi gol i riješili utakmicu koja je obilovala sa mnogo prilika na obje strane.
Finale između Ribara i Raše bilo je puno neizvjesnije nego što konačni rezultat govori. Iako su Ribari brzo poveli 1:0, Rašani uskoro izjednačuju. Ribari su u drugom dijelu otišli na 3:1, ali Rašani se ne daju i smanjuju na 3:2, te traže izjednačenje. Pred kraj Ribari postižu još dva gola i rješavaju utakmicu. Raša na kraju samo ublažuje poraz.

Mali nogomet, završnica
za 3. mjesto: OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2 : 0
FINALE: OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivana Batelića 5:3

Poredak:
1. OŠ Ivo Lola Ribar – zlato
2. OŠ Ivana Batelića – srebro
3. OŠ Vladimira Nazora – bronca

Na 12. Olimpijadi još je ostalo za odraditi dva atletska dana na gradskom stadionuj, mlađi i stariji razredi. Vjerojatno će jedan dan biti ovaj četvrtak, ukoliko vrijeme to dozvoli.