Pretraživanje

Renata Kiršić izabrana za novu predsjednicu Mediteranskog kiparskog simpozija

Petak, 08. Prosinca 2017. - 0:00

Na današnjoj 8. redovnoj, ujedno i izbornoj Skupštini Udruge Mediteranski kiparski simpozij, za novu je predsjednicu izabrana Renata Kiršić.

Ona se zahvalila članovima na iskazanom povjerenju istaknuvši pritom važnost Parka skulptura Dubrova za Labin, labinštinu i šire te iskazala spremnost novog vodstva udruge koje će se za početak svoga djelovanja koncentrirati na upravljanje i uređenje Parka skulptura, a potom na nastavak programske djelatnosti vezane uz veliku tradiciju MKS-a.

Za njezinu zamjenicu izabrana je Tea Bičić, a u Upravni odbor su uz njih dvije kao članovi izabrane Irene Franković, Ketrin Miličević Mijošek i Anamarija Lukšić.

U Sud časti izabrani su Tulio Vorano, Gloria Sellan i Silvana Fable.

U redovnom djelu Skupštine usvojene su Izmjene i dopune financijskog plana za 2017. te Plan rada i financijski plan za 2018. koji u fokus stavljaju označavanja samog parka kao i jačanje promocije – vidljivosti parka.

U osvrtu na proteklo razdoblje dosadašnji predsjednik Zoran Rajković naveo je tri realizirana rada vrsnih Hrvatskih kipara „Vrata u bolju budućnost“ Petra Dolića (2015.), „Kula pogleda“ Božice Dee Matasić (2016.) i „Replika“ Ivana Fijolića (2017.).

Na idućoj redovnoj sjednici Skupštine imenovat će se novi članovi Stručnog savjeta kao stalnog radnog tijela, a kroz izmjene Statuta počasnim članom bit će imenovan jedan od osnivača MKS-a Josip Diminić.