Pretraživanje

Rekreativni sport je prioritet gradske uprave Labina

Utorak, 03. Kolovoza 2021. - 0:00

Izdvajanja u rekreativni, masovni sport na listi je prioriteta gradske uprave Grada Labina što  dokazuju  vrijedne investicije posljednjih  četiri godina. Postavljanje antistres  podloge na njima postalo je dio standardne opreme.  Tako je igralište kraj  Osnovne škole Ivo Lola Ribar  preuređeno 2017. godine, a 2019. godine igralište na Katurama. Oba igrališta postala su popularna  okupljališta djece i mladih, rekreativaca i sportaša, tim više što su oba igrališta smještena  u samom centru naselja. Ove je godine Rabac dobio u Jadranskoj ulici moderno sportsko igralište koje svojom veličinom odgovara dimenzijama košarkaškog igrališta. To su tri velika projekta, kod kojih prosječno ulaganje iznosi oko 500 tisuća kuna.

 
„Cilj nam je da se uz takmičarski  što više razvija rekreativni sport, jer se ljubav i strast prema sportu razvija upravo na gradskim igralištima. Igralište Đil u Starom gradu, kao i igralište na Vinežu te kod Osnovne škole Matije Vlačića naši su prioriteti i cilj nam je što snažnije ulagati u masovni sport,  naglasio je gradonačelnik Valter Glavičić odgovarajući na pitanje vijećnika Larija Zahtile (IDS-ISU) o potrebi opremanja igrališta na Vinežu i u Starom gradu antistres podlogom. 

Igralište na Đilu iziskuje veću investiciju jer je potrebno spuštanje na razinu prometnice, izgradnju dviju etaža parkiralište a na vrhu je u planu malonogometno igralište. Rekonstrukcija igrališta na Vinežu nešto je manje zahtjevna i izvjesnija da u narednih nekoliko godina realizira. Za rekonstrukciju vrlo popularnog grališta kraj škole Matije Vlačića u planu očekuje potpora Hrvatskog olimpijskog odbora,  koji je uključen i u uređenje uređenje i sanaciju trim staze.