Pretraživanje

Rabacki jedrilicari ucestvovali na Splitskoj regati

Ponedjeljak, 29. Travnja 2013. - 10:07

Od petka 26. do nedjelje 28. travnja, natjecatelji Jedrilicarskog kluba Kvarner boravili su u Splitu gdje su ucestvovali na regati "Split 1700" za klasu Optimist u organizaciji Jedrilicarskog kluba Split. Na cetvrtu kriterijsku regatu u proljetnom kalendaru odazvalo se oko 136 jedrilicara.

Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medancic, Paola Miletic, Antonio Milevoj i Viktor Kulic Golja.

U petak, prvog dana regate, zbog nedostatka vjetra nije se išlo na more. Drugog dana regate održan je jedan plov po jugu od 23 cv koje je na samom kraju znatno oslabilo te regatni odbor nije bio u mogucnosti postaviti polje i osigurati uvjete za regatu. U nedjelju, posljednjeg dana regate, flotu jedrilicarki i jedrilicara docekali su savršeni uvjeti na regatnom polju ispred Splita, održana su dodatna cetiri plova - ukupno pet.

Najbolje plasirani jedrilicar JK Kvarnera bio je Leon Kalac na 14. mjestu u ukupnom poretku, odmah iza njega bio je David Medancic na 15., Antonio Milevoj na 38., Viktor Kulic Golja na 65. i Paola Miletic na 71. mjestu.

Pobjednik regate "Split 1700." je Sven Stevanovic (JK Maestral) ispred Tina Gmitrovica (SC Clivo) i Marka Gacica (JK Opatija).