Pretraživanje

Rabacki jedrilicari na 4. Solaris Cup 2013.

Ponedjeljak, 15. Travnja 2013. - 8:19

Od petka 12. do nedjelje 14. travnja, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner ucestvovali su na 4. izdanju Solaris Cupa 2013. za klasu Optimist u organizaciji jedrilicarskog kluba Val. Solaris Cup je treca regata kriterija 1.6 koje se boduju za sastav reprezentacije u proljetnom djelu kalendara. Ponovo su na startu bili svi najbolji jedrilicari klase Optimist u Hrvatskoj. Na regatu se odazvalo 130 jedrilicara.
Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medancic, Paola Miletic i Antonio Milevoj.

U petak, prvi dan regate, jako jugo snage iznad 35 cvorova nije dopustilo održavanje niti jednog plova, regatni odbor je pozvao flotu na more medutim jedrenja nije bilo. Iduca dva dana regate, subotu i nedjelju, prekrasno vrijeme i maestral omogucili su održavanje ukupno 6 plova na zadovoljstvo okupljene flote. U subotu je odredeno 3 plova po maestralu jacine 10 cv, a u nedjelju ostalih 3 plova takoder po maestralu, jacine od 12 do 20 cv.

Najbolje plasirani jedrilicar JK Kvarnera bio je David Medancic na 17. mjestu sa pobjedom u trecem plovu, Antonio Milevoj zauzeo je 30. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 4. mjestu u drugom plovu, Leon Kalac zauzeo je 37. i Paola Miletic 60. mjesto u ukupnom poretku.

Pobjednik regate Solaris Cup 2013 je Sven Stevanovic (JK Maestral) ispred Marka Gacica (JK Opatija) i Lovre Marfata (JK Uskok).