Pretraživanje

Prva kamera na Kapelici kroz dva mjeseca

Srijeda, 26. Srpnja 2023. - 0:00

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina Bruna Gobo (IDS-ISU) na današnjoj je sjednici uputila pitanje gradonačelniku Valteru Glavičiću o terminu i mjestu postave kamere za kontrolu brzine kretanja vozila na dionici nedavno obnovljene ceste kroz naselje Kapelica.

Gradonačelnik je prilikom odgovaranja na isto istaknuo kako će Grad Labin preuzeti financiranje postavljanje kamere na toj dionici koja to nakon obnove i uređenja te izgradnje nogostupa i potpune infrastrukture i zahtjeva.

„U dogovoru sa Županijskom upravom za ceste naručili smo izradu Programa postave kamere koji će biti napravljen vrlo brzo jer su službe već obišle teren. Nakon toga na isto svoje suglasnosti moraju dati Ministarstvo mora prometa i veza te Ministarstvo unutarnjih poslova nakon čega slijedi sama postava kamere koja će biti instalirana na lokaciji koju definira Program koji je u izradi. Vjerujem kako će u sljedeća dva mjeseca biti postavljena prva kamera koja će pokrivati ukupno dva dužna kilometra navedene prometnice, odnosno kilometar s svake strane, a ako to bude nedovoljno onda ćemo u proračunu za iduću godinu osigurati sredstva i za drugu kameru koja bi pokrila ostatak dionice kroz cijelo naselje.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić