Pretraživanje

Program obilježavanja 94. obljetnice Labinske republike

Četvrtak, 26. Veljače 2015. - 8:07

Ovogodišnje obilježavanje Dana Labinske republike u organizaciji Grada Labina, opcina Pican, Kršana, Raša i Sv. Nedelja  odvijat ce se u razdoblju od petka, 27. veljace do subote, 7. ožujka 2015. godine. Centralna svecanost obilježavanja 94. Obljetnice Labinske Republike održati ce se u konferencijskoj sali TE Plomin d.o.o. u Plomin Luci, iznad restorana „Riva“, uz domacinstvo i organizaciju Opcine Kršan.

Ovogodišnji program bogat je sportskim programom, pa ce u petak 27. veljace 2015. godine održati se 2. Turnir u stolnom tenisu u Klubu mladih „Club 21“ Kuc-a Lamparna.

U subotu se obilježavanje nastavlja  Planinarskim pohodom „Kovarski putovima“ na relaciji Štrmac – Plomin Luka – Kosi – Rabac – Labin, s okupljanjem u 8,00 sati na djecjem igralištu na Štrmcu. Istoga dana, u 11,30 Grad Labin, Opcina Raša i Opcina Trst u suradnji s Udrugom Serenade Ansamble iz Milja, Udrugom Veneziani nel Mondo iz Venecije, Opcinom i Udrugom  Ad Undecimum iz San Giorgio di Nogaro, IRCI-jem iz Trsta, te Udrugom Arsia Art iz Raše organiziraju komemorativnu svecanost obilježavanja 75. godišnjice rudarske tragedije u Raši u Kinu Labin. Sportski program se nastavlja se u 18,00 u Caffe baru „Kod Milana“ s 2. Turnirom u pikadu, a u nedjelju ce Gradski stadion u Labinu biti domacin 2. Nogometnog turnira „Dan rudara“ U-9.

Na sam Dan Labinske republike, 2. ožujka delegacija Grada Labina i opcina Labinšcine položiti ce na Gradskom groblju, Štrmcu i Krvovoj placi (Vinež) s pocetkom  u 9,30.

U cetvrtak, 5. ožujka  u Narodnom muzeju i Gradskoj galeriji Labin inaugurirat ce se likovna retrospektiva izložba crteža Karla Paliske.

Dvodnevni 5. Festival labinskih bendova ove godine se seli u Rock Caffe u Labinu, u petak i subotu, 6. i 7. ožujka 2015. godine, a program završava Krosom „Labinske republike“ na Dubrovi s pocetkom u 10,00.


Prilozi