Pretraživanje

Prijem za partnere iz Umjetnicke škole Hostivar iz Praga

Srijeda, 12. Lipnja 2013. - 13:21

Danas je u prostorijama Grada Labina uprilicen prijem za predstavnike  Umjetnicke škole Hostivar iz Praga (Ceška) i škole domacina Osnovne glazbene škole „Matka Brajše Rašana“ iz Labina koji sudjeluju u zajednickom projektu Comenius multilateralna školska partnerstva. Projekt ima za cilj razmjenu znanja i iskustava medu školskim institucijama iz razlicitih zemalja, promicanje zajednickih aktivnosti medu školama u Europi, promociju glazbenog obrazovanja, razmjenu iskustva i informacija, zajednicko razvijanje metoda i pristupa koji odgovaraju zajednickim potrebama, testiranje i korištenje novih organizacijskih i pedagoških pristupa kao i upoznavanje obrazovnog sustava i kulture država partnerskih škola.

Izuzetno zadovoljstvo ovim zajednickim projektom, koji povezuje mlade iz razlicitih zemalja a koji su garancija kontinuiteta u suradnji medu zemljama europske obitelji, kojoj se i mi pridružujemo 1. srpnja, izrazila je zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan. Zahvalila se predstavnicima Umjetnicke škole Hostivar iz Praga na gostovanju u Labinu, kao i na ugošcavanju naših ucenika prije desetak dana u Pragu. "Hvala Vam na dosad pruženoj podršci i suradnji jer naša je škola puno naucila od vas, a vrijednosti proizašle iz projekta te iskustva stecena na projektu ostati ce našim ucenicima za cijeli život", rekla je Eni Modrušan.

Ravnatelj Umjetnicke škole Hostivar iz Praga Jiri Stárek izrazio je želju da se uspostavljena suradnja i nakon završetka projekta Comenius nastavi buduci da donosi benefit obim školama, a i gradovima u kojima škole djeluju. Suradnja dvaju škola zapocela je 2008. godine, a mnogo je ideja kako produbljivati ovo partnerstvo i u buducnosti.

Prisutnima se pridružio i gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika koji daje punu podršku nastavku dosad realiziranih aktivnosti te osmišljavanju novih na dobrobit obiju partnera.