Pretraživanje

Prijem za najuspješnije ucenike

Četvrtak, 12. Lipnja 2014. - 11:43

Na kraju još jedne školske godine Grad Labin uprilicio je prijem za ucenike labinskih osnovnih škola Matije Vlacica i «Ivo Lola Ribar», Srednje škole Mate Blažine, Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana i Centra Lice Faraguna koji su tijekom školske godine 2013/2014. sudjelovali na županijskim, državnim i medunarodnim natjecanjima i smotrama i ostvarili zavidne rezultate.

Gradonacelnik Tulio Demetlika cestitao je mladim uspješnim sugradanima na postignutom uspjehu na školskim natjecanjima te naglasio da je prioritet gradske uprave stvoriti sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje koje je temelj svake zajednice, pa tako i našeg grada. Istaknuo je važnost ulaganja u znanje te da se uz uporni rad postižu vrhunski rezultati. Grad Labin je, zahvaljujuci školama i vrijednim ucenicima koji se plasiraju na natjecanja, predstavljen na najbolji moguci nacin u gradovima diljem Republike Hrvatske, ali i šire. Prisutnima se obratio i procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bruno Hrvatin koji je uz cestitke istaknuo da njihov uspjeh pruža pozitivan primjer drugima vršnjacima na zadovoljstvo roditelja, profesora i okoline.

Posebno su pohvaljeni ucenici Centra Lice Faraguna koji su ucestvovali na državnim sportskim igrama za djecu sa posebnim potrebama u Porecu te je korisnica Centra Sanja Nežic osvojila srebrnu medalju u trcanju.

Kvalitetnu suradnju Grada Labina i škola potvrdili su Miro Alilovic, ravnatelj Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Edi Juricic, ravnatelj Osnovne škole Matije Vlacica, voditeljica Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana Melita Lasek i ravnateljica Centra Lice Faraguna Elide Juricic koji su zajedno sa labinskim ucenicima i njihovim mentorima prihvatili prijedlog da Grad Labin mlade talente nagradi zajednickim izletom, a na prijemu su im simbolicno uruceni blokovi i kemijske olovke s logom Grada Labina.