Pretraživanje

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Petak, 23. Listopada 2015. - 13:25

Povodom  25. listopada,  Nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika održao je tradicionalni prijem za darivatelje s podrucja Grada Labina i opcina Labinštine koji su nesebicno darivali krv 35, 50, 75 i 100 puta. Naime, Kneževic Milan, Dobric Bruno i Mohorovic Josip ovogodišnji su jubilarci Gradskog društva Crvenog križa sa 100 darivanja, Josip Faraguna, Veljko Zupicic i Josip Radonic sa 75 darivanja, Milevoj Jadranka sa 55 darivanja, Batelic Robertino, Burul Vlado I Milevoj Vlado sa 50 darivanja te Blaškovic Nadija sa 35 darivanja. Prijemu, zbog sprijecenosti nisu mogli prisustvovati Milevoj Vlado, Kodrin Edi, Zupicic Veljko, Mohorovic Josip i Radonic Josip.

Tom prigodom labinski gradonacelnik Tulio Demetlika kazao je da je ovaj prijem uprilicen povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava svake godine u spomen na prvu organiziranu akciju 1953. godine. Gradonacelnik je istaknuo znacaj ove plemenite akcije koja se temelji na nacelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti. Cestitao je dobrovoljnim darivateljima krvi što na ovaj humani nacin pomažu drugima, a to je za našu malu zajednicu velika stvar. „Hvala Vam za humanosti i plemenitosti i što nesebicno pomažete drugim ljudima kada im je to najpotrebnije. Zahvaljujem i Gradskom društvu Crvenog križa Labin kao humanitarnoj organizaciji koja promice dobrovoljno davanje krvi te organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje i vodi evidenciju o njima, ali i pomaže sa svojim aktivistima u raznim akcijama kad god zatreba“, rekao je Demetlika.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Morin Hukic obratila se prisutnima, cestitala jubilarnim darivateljima i pozvala ih da nastave sudjelovati u ovoj akciji. Dodala je kako je ovaj tradicionalni gradonacelnikov prijem javno priznanje za vjernost darivatelja, kako krv nije samo brojka vec ona znaci ozdravljenje i život primatelju. Informirala je da od 1. listopada došlo do reorganizacije transfuzijske službe te Odjel za transfuzijsku medicinu pulske Opce bolnice više nece prikupljati krv, vec Klinicki zavod za transfuzijsku medicinu u Rijeci preuzima prikupljanje krvi u pulskoj bolnici.

Darivatelji su zahvalili gradonacelniku na prijemu, a on im je urucio prigodne poklone i zahvalnice.