Pretraživanje

Prezentacija projekta "Slatka prica o pceli"

Četvrtak, 04. Travnja 2013. - 7:14

U petak, 29. ožujka 2013. godine održana je Regionalna smotra projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko gradanstvo Vlade Republike Hrvatske. Smotra je održana u Sveucilišnom kampusu Uciteljskog fakulteta u Rijeci.

Djecji vrtic "Pjerina Verbanac" Labin predstavio se projektom „Slatka prica o pceli“ koji je prezentirala zdravstvena voditeljica, Nadija Žufic Rudan. Projekt je realiziran tijekom ove pedagoške godine (od studenog 2012. do ožujka 2013. ) u 12 mješovitih odgojnih skupina vrticke dobi. Tematsko podrucje projekta je pravo na preživljavanje, a cilj djelovanje na djecje prihvacanje meda kao zdrave namirnice u prehrani, upoznavanje djece s ljekovitim svojstvima meda, usvajanje dobrih prehrambenih navika, zdrave prehrane i razlicitih jela te približavanje pcele kao korisnog i važnog cimbenika u prirodi.

U projektu su sudjelovale i suradivale odgajateljice vrtickih skupina, kuharice, roditelji, lokalni pcelari, a rezime je bio posjet 8. Danima meda u Pazinu i lutkarska-eko predstava "Pcelice pazi". Svi sadržaji projekta su dokumentirani i predstavljeni na Regionalnoj smotri projekta u Rijeci izmedu deset drugih projekata iz Istarske i Primorsko-goranske županije.