Pretraživanje

Prezentacija labinskih udruga povodom Medunarodnog dana volontera

Srijeda, 11. Prosinca 2013. - 7:27

Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa Labin zdravim gradom a u sklopu projekta „Lokalni volonterski centar Labin“ organizirala je u cetvrtak 5. prosinca, povodom Medunarodnog dana volontera, predstavljanje organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima ili ih ukljucuju u svoj rad u šatoru labinskog klizališta kod OŠ Matije Vlacic.

Osim Udruge za mlade Alfa Albona predstavili su se Gljivarsko društvo Martincica, Liga protiv raka Labin, Crveni križ Labin, Udruga osoba s invaliditetom, Udruga Sv. Vinko Paulski, Udruga za zaštitu životinja Fenix, Policijska postaja Labin, Centar za inkluziju i podršku u zajednici, HVIDRA Labin.

Tom prigodom zainteresirani gradani imali su priliku upoznati se s projektom „Lokalni volonterski centar Labin“ – projektom Udruge za mlade Alfa Albona koja se provodi u suradnji sa Gradom Labinom a financirana je od Ministarstva socijalne politike i mladih, te sa organizacijama civilnog društva  i ustanovama koje se bave ili promicu volontiranjem i na licu mjesta saznati sve o njihovom radu, aktivnostima, te o nacinu na koji se mogu ukljuciti u iste.

Sve aktivnosti u sklopu obilježavanja Medunarodnog dana volontera imaju za cilj promociju volontiranja, približavanje javnosti vrijednosti volonterskog rada te dobrobiti koje proizlaze iz istog, te poticanje ukljucivanja volontera u rad razlicitih organizacija.