Pretraživanje

Predstavljen program ovogodišnjeg „Božića u Labinu“

Petak, 29. Studenog 2019. - 0:00

Četvrtu godinu za redom, Labin božićne blagdane dočekuje u svom centru, u ulici Zelenice, uz bogat glazbeni i zabavni program te prigodnu ponudu iz adventskih kućica i štandova. Možemo reći da je već prešlo u tradiciju da pretposljednji vikend u godini u našim kalendarima rezerviramo za „Božić u Labinu“.

„Puno znači brojnost partnera koji su se odazvali današnjoj konferenciji za medije. Govori o zajedništvu i koliko je Grad Labin željeni partner. Pred nama je četvrta manifestacija i želim da svi budu zadovoljni, kako naši sugrađani, tako i njihovi gosti. U programu smo ostali dosljedni, te nudimo ispunjeni trodnevni program, ali ovoga puta znatno jači u smislu sadržaja. To ponajprije možemo zahvaliti našim partnerima koji su prepoznali kvalitetu manifestacije i svojom potporom znatno utječu na bogatstvo sadržaja. Suradnja Grada i gospodarstvenika nikad nije bila jača. Dovoljno govori podatak da čitav projekt stoji oko 400 tisuća kuna, a iz Proračuna će se izdvojiti tek 10%. Ponosni smo što gospodarstvo na Labinštini jača, no posebno smo ponosni na društveno odgovorno poslovanje gospodarstvenika.  Očekuje nas i  bogatije blagdansko ukrašavanje u Podlabinu, a na trgu u Starom gradu pripremamo i jedno iznenađenje.“ – poručila je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada

Glavna zvijezda trodnevnog programa, koji započinje u poslijepodnevnim satima četvrtka 19. prosinca te traje do kasno u noć u subotu 21. prosinca, regionalna je glazbena zvijezda i legenda pop-rock scene ovih prostora, Momčilo Bajagić- Bajaga. Sa svojim vjernim „Instruktorima“, ovaj iznimni glazbenik i kantautor već preko tri desetljeća sinonim je za kvalitetan, radiofoničan i brojnim generacijama drag domaći rock. Bajagin nastup, koji započinje u petak 20. prosinca oko 21:30 sati, centralni je događaj ovogodišnjeg „Božića u Labinu“. Prije glavne zvijezde, nastupom u kojem će kombinirati regionalne hitove iz 80-ih i 90-ih, zagrijat će nas labinski cover duo „Ex-New“, a nakon nastupa Bajage i ponoćnog svečanog vatrometa, čiji je donator tvrtka Maslinica d.d., glazbu će u istom tonu puštati legendarni lokalni DJ i radijski doajen Haris Bašić. Glavni donator i pokrovitelj nastupa Bajage i Instruktora je hotelska tvrtka Valamar.

Cjelokupni program ovogodišnjeg „Božića u Labinu“ kreće u četvrtak od 17 sati, kada nas kao uvertira u prvu večer očekuju nastupi Gradskog orkestra Labin, Labinskih mažoretkinja, plesnih skupina, vokalnih solista i glazbenika te polaznika glazbenih i plesnih radionica projekta Labin Zdravi Grad. Od 20 sati na glavnoj pozornici svoj nastup održat će labinski kantautor Diego Zulijani, a nakon njega pa sve do ponoći za sjajnu atmosferu pobrinut će se Labinjanima dobro znani i uvijek dragi Laguna band.

Jutarnji sati u petak 20. prosinca rezervirani su za blagdansku marendu, koju tradicionalno organiziraju Udruženje obrtnika Labin i labinski ugostitelji, dok će se za prigodni program pobrinuti Radio Labin, uz prijenos uživo na svojim valovima, na čak četiri frekvencije. U poslijepodnevnim satima istog dana također će biti živo na Zelenicima, jer uz adventski ručak i ponudu tradicionalnih ali i popularnih jela po pristupačnim cijenama, od 14 do 16 sati organiziran je i prigodan glazbeni program.

Subotnje jutro pripada našim najmlađima – od 10 sati glumačka skupina pulskog Teatra Naranča kreće sa čak dva i pol sata prigodnog božićnog programa za djecu. Očekuje nas predstava „Božićna bajkovnica“ te brojne prigodne radionice poput kuhinje Bake Mraz, Rudolfove likovne radionice ili oslikavanja lica, te vilenjaci, animatori i nezaobilazno fotografiranje s Djedom Mrazom. Glavni donator dječjeg jutarnjeg programa je tvrtka Carel Adriatic.

Kroz cijelo će jutro centrom Labina voziti Vlakić Djeda Mraza, a kako ni za odrasle u pratnji ne bi zaostala ponuda, pobrinut će se izlagači u kućicama, štanderi i ugostitelji. Adventski ručak u subotu moći će se pojesti ili spakirati „za doma“ već od 12:30, netom po završetku dječjeg programa.

U subotu, 21. prosinca u večernjim satima očekuje nas još jedna „tribute band“ atrakcija – na glavnu pozornicu oko 21 sat penje se sjajni i atraktivni „Croatian Pink Floyd Show“, tribute grupa koja izvodi bezvremensku glazbu jednog od najvećih rock sastava u povijesti – Pink Floyd. Uz nezaobilazno atraktivan scenski nastup prepun projekcija i svjetlosnih efekata, Zelenice će uživati uz melodije „Wish You Were Here“, „Comfortably Numb“, „Money“, „Another Brick in the Wall“… Glavni donator i pokrovitelj ovog koncerta je tvrtka Rockwool.

Kako i priliči vremenu darivanja, solidarnosti i druženja, ova manifestacija ima i humani, odnosno humanitarni karakter – ponajprije zahvaljujući Udruzi žena Mendula i uz veliku i nesebičnu pomoć Turističke zajednice Grada Labina i LAG-a Istočan Istra. Sredstva sakupljena donacijama građana i gostiju velika srca usmjerit će se na kupnju medicinskog uređaja za terapiju udarnim valovima, koji će biti doniran Domu zdravlja Labin, u sklopu humanitarne akcije „Za našu Labinštinu“. Humanitarna lutrija započinje sa samim početkom manifestacije, u četvrtak 19. prosinca u 17 sati.

Adventsko selo, uz već redovnu ponudu iz adventskih kućica i ugostiteljskih štandova, te svjetlosne atrakcije posebno zanimljive najmlađima, ove godine proširuje se sa zajedničkim šatorom u kojem će svoje proizvode nuditi lokalni vinari, članovi udruge „Trs“, te njihovi kolege maslinari i proizvođači meda, a sve zahvaljujući LAG-u Istočna Istra i donatoru, tvrtki Holcim.

Organizator trodnevne manifestacije „Božić u Labinu“ je Grad Labin, a generalni pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Grada Labina. Donatori koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg bogatog programa su: Valamar, Rockwool, Carel Adriatic, Holcim, Bina Istra, Derossi metali, Rakos, MCZ, ITV, Elektra, Elektroistra Pula, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Velesajam Labin, Bracom, Alkes i Moto Trans. Partneri u organizaciji su Udruženje obrtnika Labin, LAG istočna Istra, Radio Labin, k.p. 1. maj Labin, Vodovod Labin, Labin 2000, Labin Stan, Foto Festival, Vedras, Udruga Mendula i Udruga Trs.

Zbog održavanja manifestacije „Božić u Labinu“, od srijede 18. prosinca u 9:00 sati do nedjelje 22. prosinca u 17:00 sati biti će, kao i prethodnih godina, zatvoren promet dijelom ulice Zelenice, od kružnog toka kod OŠ Matije Vlačića do skretanja za Rudarsku ulicu (ex „Fist“).

bozic-u-labinu-2019.jpeg (297 KB)

DSC_0036 (1).jpg (298 KB) DSC_0037 (4).jpg (166 KB)
Foto: 5portal.hr