Pretraživanje

Poziv za prikupljanje fotografija i video zapisa kulturne ostavštine totalitarnih režima XX. stoljeca

Ponedjeljak, 11. Ožujka 2013. - 9:18

U sklopu projekta ATRIUM u kojem Grad Labin sudjeluje kao partner, otvoren je poziv za prikupljanje fotografija i video zapisa kulturne ostavštine totalitarnih režima XX. stoljeca.  Uradci mogu prikazivati napuštene zgrade ili one u ocuvanom stanju i u funkciji u bilo kojoj državi clanici projekta (Italija, Slovenija, Hrvatska, Madarska, Bugarska, Slovacka, Rumunjska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Grcka).

Izložba ce se održati u talijanskom gradu Forli u lipnju 2013. godine, a vaš uradak može biti dijelom iste.

Prijave su otvorene do 31. ožujka 2013. godine, a vrše se putem e-mail adrese totallylost@spaziindecisi.it. Za dodatne informacije  i upute posjetite web adrese http://www.atrium-see.eu/ i www.spaziendecisi.it ili pogledajte priloge uz objavu.

Naime, ATRIUM je skracenica od Architecture of Totalitarian Regimes in XXth century in Urban Managements, odnosno Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeca u gospodarenju urbanim razvojem. To je pilot projekt koji ima za cilj da toj arhitekturi pristupi kao vrijednoj kulturnoj baštini i sjecanju na nju pridoda veci znacaj, te da je odredi kao kljucni element europske arhitekture dvadesetog stoljeca, sa zajednickom željom da prepoznaju arhitektonsko nasljede razlicitih totalitarnih režima kroz koje su prošli u dvadesetom stoljecu, kako sa kulturnog tako i sa povijesnog stajališta. Krajnja svrha projekta je uspostaviti transnacionalnu kulturnu rutu na podrucju jugoistocne Europe te odobravanje certifikata „Kulturne rute Vijeca Europe“.


Prilozi