Pretraživanje

Poziv na pješačenje Labin Stari grad - Rabac

Utorak, 06. Rujna 2016. - 0:00

Grad Labin u suradnji s Planinarskim društvom Skitaci organizira tradicionalno pješačenje u povodu Europskog tjedna mobilnosti. S ciljem promocije zdravih životnih stilova s naglaskom na tjelesnu aktivnost u subotu, 17. rujna u 9,00 sati s Trga u Starom gradu kreće pješačenje prema Rapcu na ruti Labin Stari grad – Prtlog – Teleferika – riva Rabac.  Dužina rute je 7,5 do 8 km, a ruta i konfiguracija terena su lagani, pogodni za sve uzraste, a na samoj trasi nalaze se minimalni usponi.

PROGRAM

8,00 – 9,00 sati – okupljanje ispod gradske lože, registracija sudionika, podjela vode i bonova za hranu, mjerenje krvnog tlaka (Patronažna služba IDZ, Ispostava Labin)

9,00 sati  - Start pješačenja sa Titovog trga

RUTA: Od trga se kreće prema gradskome groblju, i dalje asfaltiranom cestom prema Prtlogu, oko 2,5 km. Zatim se skreće na stari makadamski put koji je povezivao Prtlog sa Rapcem i Teleferikom. Od skretanja na makadamski put do Rapca i rive ima još oko 5km.

11,00 sati – dolazak u Rabac (riva), obrok za sve sudionike, zajedničko druženje uz program na rivi

11,00 – 14,00 sati – zabavno rekreativni program na rivi, Summer Fitness Festival uz zumba kids Studia „Move me“, zumba master class, salsu i dr., prezentacija labinskih sportskih klubova, Jedriličarska regata „Rabačka regata“

Cjelodnevni besplatni javni prijevoz

Javni prijevoz toga dana bit će besplatan tokom čitavog dana za sve građane na relacijama Labin – Rabac i Labin lokalno pa će tako i svi sudionici pješačenja moći koristiti besplatan prijevoz iz Rapca prema Labinu prema satnicama autoprijevoznika Autotrans.

Pozivamo Vas na pješačenje i sa zadovoljstvom Vas očekujemo!