Pretraživanje

Potpisan Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnike vrtica

Ponedjeljak, 18. Ožujka 2013. - 14:20

Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika, danas je u ime osnivaca Djecjeg vrtica Pjerina Verbanac potpisao Izmjene Kolektivnog ugovora za djelatnike vrtica, kojim se dosadašnja prava sadržana u Kolektivnom ugovoru iz 2010. godine primjenjuju na neodredeno vrijeme. U ime djelatnika Ugovor je potpisala Anita Car, predsjedinca Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske. Kolektivni Ugovor su potpisali i nacelnici labinskih opcina.

Tom je prigodom gradonacelnik Tulio Demetlika izrazio zadovoljstvo stecenim uzajamnim povjerenjem ali i zadržavanjem postojeceg standarda.

Grad Labin u 2013. godini planira dogradnju jaslica odnosno otvaranje dvaju novih odjeljenja za ciju je izgradnju planirano 2,6 milijuna kuna u proracunu. Upravo to ukazuje na stalnu brigu grada za svoje najmlade sugradane što je preduvjet kvalitete života na Labinštini.

Mladim obiteljima je prioritet sigurnost njihove djece u okviru predškolskih ustanova, što prepoznajemo i poštujemo, naglasio je gradonacelnik Demetlika.

Grad Labin ujedno sufinancira boravak djece u vrticu placajuci 62% ukupne ekonomske cijene odnosno 1.055,89 kn dok roditelji djece placaju 38% cijene, odnosno 650,00 kn za boravak djece u vrticu.